Kenttä oli aika jäätävä, mutta treenasimme silti.

Ulda kävi liikkeet läpi nopealla temmolla. Otin hidasta seuraamista, joka oli huonoa. Katsekontakti loaski ja koira oli ihan lehmä. Kävelen kyllä varmaan liian hitaasti. Nyt naksuttelua kontaktista heti lähdössä, ja vaihdellen normaalia ja hidasta kävelyä. Vaihdellen tempoa hidas seuraaminenkin oli huomattavasti parempaa. Idarissa jäävät ovat hyvät. Palkkasin liikkeelle lähdöistä. Jatkossa huomio seuraamisosuuteen. Luoksetulossa palkkasin vain hyvästä paikkamakuusta. Merkki ok hieman vajaalla (n.7m) matkalla. Ruutu samalta etäisyydelta kahdesti. Mölinää. Jatkossa taas lähempää ja vain yksi kerta. Noudot molemmin puolin koiran seisoessa edessäni. Haukahti molemmissa mennessä, mutta vauhtia ja intoa oli hyvin. Parempi näin kuin kuormassa. Jatkossa harjoiteltava ns. merkin takana rauhassa seisomista, eli merkille aikaa ilman, että koira kerää kierroksia. Vasta kun pystyy odottamaan mun edessä rauhassa, saa noutaa/mennä ruutuun. Tunari hyvin, mutta luovutus hieman edessä. Peruasennon paikkaa pitäisi kanssa säätää. Kakeissa otettava nyt kisamaisesti vaihdoksia läheltä sillä hömpsötellen kaket onnistuvat hyvin, mutta kisamaisesti otettaessa tekee sekä istumiset että maahanmenot väärin.

Ihku otti seuraamista, ka 8, max. 13 askelta. Hyvin, mutta sivulla ei malta odottaa yhtään vaaan tarjoilee koko ajan kaikkea. Ruutuun sain lähetettyä jo kauempaa. Kolme vauhdikasta, tosin pomppivaa ;), lähetystä.

Tauon jälkeen yritin vielä noutokapulan pitoa, mutta nyt treenit alkoivat mennä pipariksi, koska käteni olivat umpikohmeessa. Ihku ottaa hyvin kapulan edestä, mutta hypähtää taaemmas. Nyt täytyy olla naksuttelussa nopeampi, ettei tule vahvistettua tuota loikkaa. Kovin penne on innokas, mutta sisätreeniä tämä noutohomma kaipaa. Yritin ottaa myös maahanmennoja, mutta niissä myös tuo lyhytkestoisuus on nyt ongelma, eli mun on kasvatettava sisällä näihin kaikkiin aikaa. Peruuttaminen meni poukkoiluksi, vaikka kotona onnistuikin loistavasti.

Suunnittelin kotona, että ensin kasvatan ajan edessä istumiseen ad 5 sekuntiin. 4/5 onnistuttava ennen kuin aikaa voi kasvattaa puolen sekunnin välein. Seuraavaksi ajan kasvatus peruasentoon, edessä istumiseen, maahanmenoon ja seisomiseen sekä edessä että sivulla. Sitten peruuttamiseen aikaa edessä, minkä jälkeen sivulla myös. Noudon suhteen nyt tauko, kunnes osaa istua kunnolla edessä. Katsonn sen suhteen muutenkin ohjeita kirjasta. Ja vielä 1vko 4 päivää ilman leikkimistä!