Kävin aamupäivällä ostamassa Ihkulle 30 m narun luoksetuloharjoituksia varten.

Treffasimme Sarin kanssa Tavesin kentällä jo puoli viideltä. Loistavaa, sillä saimme tehtyä isojen koirien kaukoliikkeet luonnon valossa. Ulda meni ensin merkille. Hieman hitaasti, mutta hiljaa. Heitin ohjatun noudon kapulat vuorotellen sen taakse. Haukahdus molemmissa noudoissa. Hieman perusasennon korjausta kapulan kanssa. Ruutuun n. puolivälistä. Yksi haukahdus, mutta vauhti oli hyvä, ja meni suht keskelle ruutuun ensimmäisellä käskyllä maahan. Lopuksi vielä hieman aikaa merkin takana. Ensimmäinen merkille meno hyvin, kahdessa seuraavassa haukahti. Täytyy ottaa tätä kestoakin ilman varsinaista lähetystä.

Kakkososuudella Ulda otti idarin, missä palkkasin kulmissa. Luoksetulo takaperoisesti. Palautin koiran alkuun useamman kerran, kun aina lähdössä haukahti. Onnistunut maasta kutsu, myös seisomisesta maahan ja kutsu onnistui. Lopuksi suora luoksetulo, jonka tuli hiljaa, mutta aina merkkien kohdalla kokosi itseään. Ei kuitenkaan rikkonut laukasta raviin. Seuraamisessa palkkasin sekä lähdöistä että osin istumisista. Nyt eri vauhdit menivät hyvin. Osa vain kehuilla. Lähtöjä täytyy vahvistaa, mutta myös palkkaamattomuutta mukaan. Tunari meni hyvin, yksi ulvahdus. Kakeissa otin seisomisia lyhyemmällä välimatkalla, hyvin.

Ihkulle laitoin pyykkinarun perään heti alkuun. Viereisellä kentällä treenasi outo dobberiuros, mikä aiheutti hieman jännitystä, mutta koska Ihku oli "kytketty" pystyin ottamaan lähes normit luoksetulot. Hieman penne kuormittui dobberista ja kaarsi luoksetulossa. Myös vauhti hieman hidastui puolivälissä, mutta molemmilla kerroilla loppukiihdytys rättiin oli hyvä. Seuraavaksi otin hieman rätin tuomista. Pari kertaa jouduin hieman nyppään pitkästä narusta, mutta sitten Ihku toi rätin revittäväksi tosi hyvin. Vaihdoin lelun namiin, minkä jälkeen otimme vielä seuraamista. Max. 20 askelta, ja tämä vielä dobberia kohden. Palatessa otti hieman sivuttaisetäisyyttä. Tätä on nyt tarkkailtava.

Kakkososuudella Ihku oli jälleen pyykkinarussa. Sari leikki kentällä Troyan kanssa. Pari kieltoa ja onnetonta narusta nyppäisyä riitti, ja sen jälkeen Ihku ei mennyt Troyaa kohden, kun vain kielsin ja kutsuin. Hyvä pensku! Otimme siinä sitten maahanmenon tarjoamisia ja myös hieman aikaa. Penne oli tosi innoissaan ja halukas töihin.