Kävimme Sarin kanssa hyytävällä Pirkkahallin kentällä treenailemassa. Ulda aloitti kakeilla, joissa yllättäen ennakoi asennon vaihtoa jo Sarin käsimerkistä ja eteni samalla hirmuisesti. Auuh. Täytyy taas paloitella ja käyttää mahd. paljon liikkeenohjaajaa mukana. Tunari meni myös päin p...tä. Ulda haki toistetusti ensin väärän ja vasta toisella yrittämällä oman. Se oli kaikkinensa hieman ajatuksissaan olevan oloinen. Tuli kyllä mieleen, että se on todennäköisesti mieltänyt omaksi kapulaksi ruoalta haisevan kapulan. Nyt en ollut juurikaan käsitellyt nakkeja ennen tunaria ja tässä tulos. Uldalle täytyy siis hajustaa kapuloita. Tätä en jaksaisi nyt enää opettaa uudelleen.

Seuraavana palkkasin merkille menosta. Oli äänetön, myös hieman vaisu meno.  Merkiltä nouto meni kuitenkin hyvin lukuunottamatta lähtöhaukkua. Palkkasin nopeasta tulosta. Lopuksi vielä kapulan tuonti perusasentoon, joka ihan bueno. Uldan perusasento on kapulan kanssa parempi kuin ilman, normisti se istuu aivan liian edessä, kapulan kanssa tulee tarpeeksi taa. Ruudusta kutsuin ensin seuraamaan. Haukkumista, mutta ikäänkuin vähemmän kuin aiemmin. Sitten merkiltä ruutuun meno. Kenttä oli tosi kirjava (osin sulanut, osin luminen) eikä Ulda meinannut hahmottaa ruutua lainkaan. Toisella käskyllä ja ohjauksella löysi kuitenkin ruudun, josta vapautus sukkapirupalloon. Lähdöissä haukahdukset.

Luoksetulo maasta lyhyellä matkalla oli hyvä. Mulla on vain jonkinlaisia pakkoliikkeitä koiran tullessa sivulle. Idarissa palkkasin oikealla kädellä kulmista. Nämä meni hyvin, oli imua. Seuraamisessa hidas osuus tökkii, sitä täytyy treenata.

Summa summarum; Uldalla jatkan tuota haukuttamista aina treenatessa. Palkka hiljaisuudesta. Perusasennon voisi yrittää siirtää taapäin, samoin noutokapulan kanssa asian vahvistamista. Tunarissa hajustetut kapulat. Hidasta kävelyä täytyy treenata sekä ilman koiraa että koiran kanssa. Kaket taas palasiksi. Muiden asioiden treenaus paloissa kuten tähänkin saakka.

Iihkuli treenasi kahdessa osassa. Alkuun otin pitkän luoksetulon, jossa vauhti oli tosi hyvä ja istui nopeasti ja tiiviisti eteen, kun annoin käskyn. Sitten otin muutamia eteentuloja läheltä. Näissä rupeaa kyttäämään lelua, ja istuminen on sen vuoksi hidasta. Tämä täytyy ottaa projektiksi.

Seuraavana Ihku harjoittikin omaa kivaa. Se bongasi lentäviä lintuja ja lähti kuin ohjus kentän taakse niiden "perään". Auuuh! Sitä ei todellakaan voi pitää irti ennen kuin hallinta saadaan muokattua. Tää oli nyt ensimmäinen kerta, kun lähti lentävien lintujen perään. Jo aiemminkinhan se on niitä kyllä kytännyt... Hain koiran kentän takaa. Se tuli innoissaan ja antoi ottaa kiinni ilman ongelmia. No hyvä edes tuo...

Otin session loppuun vielä seuraamista. Alkuun kyttäili toisella kentällä olevaa koiraa. Kun kontakti onnistui seuraaminenkin lähti hyvin luistamaan. lakuun kuitenkin paremmin kuin lopussa. Tuppaa valumaan hieman taakse, kun väsyy. Toisaalta mä olen vahvistanut sitä tuosta väärästä asennosta jo aika paljon.... ja perusasennon len opettanut hieman liian eteen.

Kakkossessiossa siirryimme parkkiksen valojen alle. Lähetin Ipanan ruutuun kolmesti. Viimeisellä kerralla matkaa 25. Kaikki toistot olivat loistavia. Penne on nyt sikanopee ja hakee suoraan ruutuun! Vielä muutama hinkuttaminen askelia ja perusasentoa. Nämä sujuivat ihan mallikkaasti muuten, mutta tuppaa hieman vuotamaan lähdöissä. Sain kuitenkin korjattua asian ja pensku toimi hiljaa, vaikka Troija vinkui tosi äänekkäästi vieressä!

Eli Ihkulle jatkossa kutsu, jos keskittyy johonkin muuhun, ja tähän liittyen pakote, jos ei reagoi. Eli sama systeemi kuin lenkillä. Ei anelua eikä pyytämistä, mutta kunnon palkka, kun reagoi heti. Peruasennon paikasta on nyt huolehdittava. Käytännössä mun täytyy palkata koira vasemmalla kädellä tästä. Jos meinaa vuotaa ennen liikkeellelähtöä, rauhoittelen sen nameilla. Täytyy varoa, ettei koira opi kiihdyttämään itseään ennen liikkeen alkua. Sitähän Ulda just tekee, ja haukahtaa siksi aina lähteissä... Seuraamisessa ei liikaa toistoja, mutta askelmäärissä variaatiota systemaattisesti ja hiljalleen matkan kasvattamista. Palkka oikealla kädellä, jottei valu taakse. Luoksetuloissa opetettava nyt nopea eteenistuminen. Tässä tavoitetta loppuviikoksi!