Kaahasimme Niihamaan jo vartin yli 4:ksi. Veera sai pelmuta hieman kentällä ja sitten ryhdyimmekin tositoimiin. Kenttä oli ikävän loskainen, mutta aurinko paistoi lämpimästi.

Aloitin Uldalla haukuttamisen ikään kuin kehän ulkopuolella. Sitten hiljaisuus, josta palkka ja seuraamiseen, missä alusta tuotti selviä ongelmia. Kuivemmalla Ulda seurasi kohtuudella, mutta märällä se nosteli tassujaan ja sitä inhotti! Idarissa ilmeisesti tähän samaan alusta-asiaan liittyen istuminen ei ensin onnistunut, ja seuraavaksi maahanmenokin oli hirveää... Noo, kahden kauhean inhottavan liikkeen jälkeen vapautin Uldan kuitenkin majan terassilla odottavalle ruoka-kissanpöperö-sekoitukselle, ja sen jälkeen tylleröön tuli hieman intoakin!

Kakkosvaiheessa Palkkasin luoksetulon seisahtumisesta, joka sujui kokonaisuus huomioiden ihan hyvin. Ruudun merkille lähti hiljaa, mutta haukkui kuitenkin merkille saavuttuaan. Ruutuun lähti kohtuullisen reippaasti, mutta siirtyi juuri ennen loppua raviin. Eka käskyllä kuitenkin maahan ja siitä vapautus. Otin loppuruudun vielä kävelyn jälkeen. Ulda ei kuullut ensimmäistä kutsuani, mutta kuultuaan uuden käskyn tuli tosi kovaa loskasta huolimatta. Muutaman seuruuaskeleen jälkeen vapautus jälleen ruokakipolle.

Kolmannessa sessiossa otin ohjatun kisamaisesti. Ravasi lopun, mutta muuten kohtuullinen. Tunnarissa otti jälleen ensin väärän, eli on nyt tyystin unohtanut koko homman. Kakkos-osuudella hajustutin kapulan oikein kunnolla, mutta siitä huolimatta oli epävarma muilla kapuloilla. Nyt on pakko jatkaa kunnon hajustekuurilla. Tunarin jälkeen vielä kaket, joissa siirtyi inan eteenpäin seisomisesta istumiseen mennessä. Samalla kiertyi hieman. Mietimme, että tämä johtunee liikkeenohjaajasta. Jatkossa liikkeenohjaaja myös koiran vasemmalle puolen. Loppuun Ursula pääsi vielä kolmannen kerran ruokakipolle, mistä se oli hyvin hyvin onnellinen :).

Ihku aloitti luoksetulolla. Palkkasin jalkojen välistä pitkällä matkalla. Eka kerta oli superhyvä, toka hieman huonompi, mutta silloin muiden saapuminen treenikentälle aiheutti häiriötä. Sitten otimme lyhyeltä matkalta eteentuloja. Ensimmäinen jäi hieman kauas, mutta kun otin viivästetyn palkkauksen mukaan ja lelu oli piilossa, vauhti oli tosi hyvä ja loppupaikka lähelleä edessä. Hyvä pensku!

Kakkososuudella harjoittelin seuraamista. Alkuun ihan kontaktin saamisessa oli ongelmia, kun muut koirat kiinnostivat, mutta alun jälkeen homma alkoi toimia. Otin saman tien tosi pitkän pätkän henkilöryhmää, mistä Ihku oli ihmeisssään, ja minä myös, sillä palkkaus unohtui ja koko homma meinasi mennä prölinäksi. Onneksi henkilöryhmästä nousi moittivia ääniä ja suoranaisen huudon jälkeen ;) tajusin ruveta palkkaamaan koiraa ja loppuviimeksi vaikea harjoitus sujui hyvällä kontaktilla ja vireellä!

Kolmannessa sessiossa laitaoin ruutuun lätkälle ruokaa valmiiksi ja hain Ihkun autosta. Se bongasi ruudun n. 20m päästä, jolloin päästin sen sinne kirmaamaan. Lisäsin lätkälle ruokaa ja toistin harjoituksen yhteensä 4 kertaa eri suunnista. Hieman pennellä oli ruudun keskustan hahmottamisongelmia, kun vaihdettiin suuntaa, mutta viimeisestä suunnasta lähetin kahdesti ja toisella kerralla pensku kirmasi pomppien suoraan lätkälle. Taitava napero!

Välillä Veerakin pääsi autosta jaloitteleen ja näyttämään innokasta mutta vääräpaikkaista seuraamistaan... :) Otin sillä myös yhden luoksetulon, jossa jouduin jälleen ottamaan käsimerkit avuksi, sillä kuulo alkaa jo vanhalla reistailla. Mutta kyllä oli kiva toimittaa, kun palkaksi tuli ruokaa!

Treenien jälkeen suhasimme Sarin koko paimenkoplan kanssa metsälenkille. Ihku teki taas yhden katoamistempun n. 5min ajaksi, mutta palasi sitten naama virneessä ja loppulenkin se kulkikin hyvin mukana ja reagoi nopeasti kutsuihin. Pitkä, mutta mukava päivä. Ulkoilua yli neljä tuntia yhteensä.