Ajoin päivällä Kauppiin lenkille koko koiralauman kanssa. Iihkali käyttäytyi mallikkaasti. Muutaman kerran se haisteli tuulta hartaasti, mutta jätti lähtemästä saalistamaan. Hiljalleen se näyttää oppivan. Ulda ui sydämensä kyllyydestä. Ihku edelleenkin vain kahlasi, ja Veera tyytyi säestämään konserttoa rannan kuivilta kiviltä. Ihana lenkki!

Pikaisen kotona käymisen ja asioiden hoitamisen jälkeen ajoin Uldan ja Ihkun kanssa Algolin nurmelle. Uldan kanssa harjoittelin lätkälle pysähdyksiä luoksetulosta ja se toimi tosi hyvin! Käytin nyt up-käskyä samalla, kun U hyökkäsi lätkän päälle. Saimme monta vauhdikasta toistoa aikaan.

Ihkun kanssa aloitin luoksetulolla Sarin pitäessä sitä kiinni. Onnistuin naksauttamaan juuri optimaalisesti koiran syöksyessä mua kohti korvat liiskassa, pakenin tästä ja käännyin vielä lopuksi sitä kohden palkaten sen kauluskarvalla. Erinomaisen hyvä suoritus! Jatkoin leikittämisellä ja seuraamisilla. Nyt ongelmana on ollut se, että palkkaan vain oikealle ja Ihku on ruvennut painamaan päälle. kiitos Sari huomiosta ja neuvosta! Vaivalloisesti yritin sitten palkata vasemmalla kädellä ja taaksepäin, ja yllättäen tämäkin alkoi sujua. :o Ihan hyvin koirakin oli mukana. Huomio ei herpaantunut ja se halusi leikkiä. Tosin voitettuaan rievun se juoksi ylpeänä häntä pamppuna kauemmas kierimään saaliinsa päällä...

Kakkososuudella naksuttelin maahanmenoista. Alkuun kaikki oli hidasta, mutta hiljalleen homma nopeutui. Olen näemmä taas yrittänyt edetä liian nopeasti... Ongelmana on se, että Ihku ei hyppää maahan vaan askeltaa AINA etujaloillaan. Nyt lopussa onnistuin kuitenkin palkkaamaan sen pari kertaa lähes tippumisesta. Ei vielä ihan, mutta melkein... eli ennen kuin jatkan tästä eteenpäin, voisin etsiä kotona vielä tuota oikeaa suoritustapaa ja palkata nimenomaan nopeudesta... Vaikeaa on!

Suhasimme vielä jäljelle Algolin taakse. Varsin vaatimaton vastatuuli, pitkä heinä/nurtsipelto. 150 askelta. Ensimmäisille 30 askeleelle namit x2, muihin 1/askel. Kerran Ihkun ote herpaantui, kun viereisellä vallilla kulki ihmisä ja näiden äänet kuuluivat kovina. Jatkoi kuitenkin parin sekunnin miettimisen jälkeen intensiivisesti loppuun. Loppupurkilla näki Troyan leikkivän kauempana ja jäi sitä tuijottamaan. Meni kuitenkin kehoituksesta maahan ja söi intensiivisesti.Lopuksi vielä vapautus ja Troipen kanssa leikkimään. Vaikeuksia oli aina vastatuulen puhaltaessa lyhyesti. Silloin Iippa yritti kaahata eteenpäin vasemmalta askeleelta vasemmalle ja oikea jäi väliin tai toisinpäin. Harjoitusta siis tarvitaan, ja multa tarkkuutta, jotten anna pennen kaahata, mutta estääkään sitä ei saa liikaa...

Hyvät treenit. Tämän jälkeen lepopäivä onkin hyväksi.