Treenasimme hieman tottista tullin nurtsilla. Ulda harjoitteli taas paikkamakuuta... Nyt se ei osaa enää nousta perusasentoonkaan! HÖPÖ! Höntsäiltiin vähän mummon mielenvirkistykseksi.

Ihkulle otin ensin noutosession kahdella kapulalla. Kolme syöksyä kapulalle meni hyvin, mutta juuri kun ajattelin, että vielä yksi, Ihku huomasi naapurinurtsilla tokoilevat koirat ja jäi tuijottamaan niitä kapula suussa. Eli en ehtinyt lopettaa leikkiä sen ollessa hauskimmillaan. Lieasta johdatellen sain Ipanan kuitenkin vielä kerran innostumaan, ja tämän jälkeen se saikin kantaa kapulan autoon.

Kakkososuudella yritin hieman leikitystä... mä vaan oon niin surkee! Heilun kuin heinämies! No täytyy jatkossa treenata tuota Uldan kanssa. Sama ongelmahan ilmenee tuossa noutokapuloilla leikittämisessä... Otin väliin yhden luoksetulon ja se oli hyvä. Sari leikitti viä lopuksi Ihkua, ja pikkumies alkoi tuodakin kapulaa, kun leikittäjä oli parempi :) Eli ei auta kitinä, apkko on opetella ja mieluusti mahdollisimman pian, jotta en sössi kaikkee!

Pienen breikin jälkeen Iihkali tuli vielä seuraamaan. Nyt se on kyllääntynyt perusasentoon. Mä olen yrittänyt kasvattaa siihen aikaa, mutta Ihkusta se on ihan tyhmää ja tylsää. Nyt täytyy unohtaa tuo ajan kasvatus tältä erää. Koiran täytyy ensin oppia patoamaan kunnolla, ja vasta sitten voin edetä tuohon. Voisin myös ottaa lelun käyttöön peruasentopalkkaankin... Otin kuitenkin muutamia pätkiä seuraamisia, palkaksi maksaa aina pari kertaa ja sitten leluun kiinni. Nyt nämä sujuivat ihan kivasti. Ihku sai myös tiivistettyä seuraamispaikan hyväksi. Loppuun otin vielä kaksi lyhykäistä paikkamakuuta. Täytyy nyt olla tarkkana näissä, jotta ehdin palkata koiran ennen kuin sen huomio kiinnittyy muuhun kuin palkkaan. Hiljaa ajan kasvatus!

Teimme vielä jäljet nurtsille. Lokit huomasivat sen tietysti oitis ja niinpä jäljestäminen muuttui vähintäänkin erikoiseksi. Ihkulle kuitenkin 275 askelta, vajaalla puolella oli nameja, pisin tyhjä pätkä 8 askelta. Lyhyt nurmi, mutta häiriönä Sari joka huusi ja ujelsi ja juoksi hullun lailla edes takas hätäessään lokkilaumaa... :) Ja Ihku oli loistava! Se ei nostanut päätään hetkeksikään, jäljesti intensiivisesti ja sain pidellä aikaslailla vastaan. Muutama nami jäljelle jäi ja sivutuuli aiheutti sen, että Ihku oli hieman vino. En ole varma imuroiko se kaikki vasemman jalan jäljet... namit ainakin tuppasivat jäädä sille puolen. Lopussa suora maahanmeno ilman eri kehoitusta. TAITAVA KOIRA!

Minä olin häätövuorossa Troipen jäljen ajan. Hiki tuli! Ja hienosti näytti Troya jäljen ajavan, vaikka lokkipaskiaiset olivat varmaan pistelleet suurimman osan nameista kitoihinsa. Minä pidin huolta, että edes loppupurkki pelastuisi!

Ja vielä lenkuralle. Kyllä oli taas loistava treenisessio. Kiitos kiitos!