Aloitin torstai-aamulla ruokatreenit Sorsapuistossa. Iippa oli tosi innokas. Otin muutaman seuraamispätkän. Hieman huolettaa tuo väljä asento sivuttaissuunnassa, mutta eiköhän sekin hiljalleen parane.

Töitten jälkeen kaahasin Rosendahlin nurmikolle treenaamaan Sarin kanssa. Sitä ennen koko mun koirapoppoo pääsi minilenkille. Veeralla on takki päällä, sillä lyhyt karva ei vielä oikein lämmitä, ja vanhuksella meno on muutenkin hidastunutta. Ulda ja Iihkali kahlailivat rannassa ja meteli oli hirveä...

Otin Ihkulla alkuun seuraamista omalla ruoalla. Hiukan oli väljyyttä ja jotain puuttui ilmeestä. Maksan paloilla ilme oli jo parempi, mutta Sarille mikään ei riitä! ;) Ja niinpä otin sitten seuraamista narupallolla, ja johan alkoi lyyti kirjottaan. Saatiin (ilmeisesti) muutama ihan hyvän näköinenkin pätkä seuraamista aikaan... :) Kiitos Sari peräänantamattomuudestasi! Loppuun otin vielä luoksetulon osittain pakenemalla ja palkkaamalla koiran sen syöksyessä jalkojen välistä narupalloon kiinni. Näitä jatketaan, jotta vauhti ja halu palaisi nyt kunnon tasolle. Luoksetulo oli siis ihan ok, mutta aiemmin nekin ovat olleet ilmeisesti hieman nopeampia.

Toisella sessiolla uusin narupallo-seuraamista, ja hyvin meni. Näytin myös Sarille tilanteemme jäävien suhteen... siis maahanmenoja. Ihku askeltaa mun perässä ennen kuin menee maahan. Kotona se toki on nopeampi ilman häiriötä treenattaessa, mutta jatkossa en vielä yhdistä maahanmenoa seuraamiseen, jotta saan kontrolloitua tuon vauhdin. Otin vielä kaksi lähetystä ruutuun. Nämä hyviä. Lähtee tosi hieman kaartaen, mutta intoa riitti.

Ursula oli taas paikkamakuukaverina Troyalle. Nyt alo-paikkamakuukin onnistui! :) Hyvä höpö!

Ihkun suhteen sain siis kotitehtäväksi ottaa lelu-seuraamisia! Ja vain niitä (paitsi ehä aamureeneissä, kun Iihkali oikeasti tahtoo ruokaa...)! Lisäksi voisin opettaa sen loppuviikon aikana mammumaan maassa aina liikkeiden välissä. Toivotaan, että se rupeaa odottaessa patoamaan. Lisäksi täytyy naksutella noista nopeista maahanmenoista ja yrittää saada koira tippumaan maahan. Huh! Ja maanantaina Sari tarkastaa kotitehtävät....

Perjantai-aamulla aloitinkin mammumis-treenit ja hyvin menivät! Koira oikein singahti luokseni kutsuttaessa... muutenkin meinasi välillä karata. Otin aina lyhyen pätkän seuruuta ja muutaman täyskäännöksenkin. Nämä hyvin! Lisäksi naksuttelin noista maahanmenoista. Kotitehtävien suorittaminen siis aloitettu.