Otin Uldalle luoksetuloista pysäytiksiä lätkälle. Lyhyellä matkalla tämä onnistuu hyvin, pidemmällä Ursus juoksee lätkän yli ja pysähtyy normisti suullisella käskyllä. No onpas harjoiteltu tätäkin. Lähetin koiran ruutuun pari kertaa. Ensimmäinen oli hieno! Mutta toinen pelkkää protestia... ;) SEuraaminen sujui hyvällä kontaktilla, hitaassa hieman hapuilua. No taas tuli leikittyä Uldankin kanssa. Sekin oli aivan tohkeissaan saadessaan koekäyttää Eilan kirpparilta tuomaa minkkihattua. Ihana mummu!

Veerakin oli kentällä mukana, mutta sen tehtävänä oli lähinnä samoilla sinne tänne ja olla hieman ihmisten paijattavana.

Ja sitten IIhku! Aloitin noudoilla. Ensimmäiselle kapulalle lähti reippaasti, pysähtyi hetkeksi nostettuaan sen, mutta lähti vauhdilla luokse, kun näytin toista kapulaa. Toiselle kapulalle syöksyi salaman lailla. En tosin itse nähnyt itse nostoa, sillä yritin itse kirmata kauemmaksi. Ihku oli niin vaaaaauhdikas, että oli vetänyt kylkimyyryä käännöksen, minkä jälkeen nappasi kapulan oitis suuhunsa ja lähti mun perään. Tästä palkkasin minkkihatulla.

Jatkoin välittömästi luoksetulolla, joka oli hyvä. Onnistuin jälleen naksauttamaan, kun koira oli korvat liiskassa. Tämän jälkeen pakenin hieman ja käännyin taas sitä kohden. Vasta käännyttyäni uudelleen, korvat nousivat! Ja onnistuin vielä palkkaamaankin jalkojen välistä syöksyllä.

Ja heti perään seuraamista muutama pätkä, ja nämä sujuivat hyvällä ilmeellä ja intensiteetillä. Mulla on vain vaikeuksia tuossa palkkaamisessa vasemmalla kädellä, ja Ihkukin on jo oppinut hyökkimään ylös ja mun oikealle puolen, mikä ei yhtään helpota vajavaista koordinaatiotani.

Pienen breikin jälkeen menimme pentutottikseen, jossa Iihkalilla oli taas vaihteekksi korvat mukana. Piti kohtuullisen hyvin kontaktia alkuhäsläyksen jälkeen. Perusasentoa tuppaa tarjoamaan hieman liian eteen... Hampaiden katsominen sujui tällä kerralla jo ihan eri tavalla kuin ennen, Iippa pusutteli tarkastajaa korvat tötteröllä! :) Seraavaksi täytyy ruveta harjoittelemaan rauhoittumista. Otin myös pätkän seuraamistaa vieraiden silmien alla. Ja taas mua yllättäen jännitti. Mutta Iikka oli aikasteen taitava, piti kontaktin ja paikan ja aloitti hyvin uudestaan, kun otin lähdöt palkkauksen jälkeen selkeästi alusta perusasennosta. Hieno miäs!

Ja sitten jo pois penturyhmästä. Naksuttelin reunalla maahanmenoista, jotka olivat nyt jo aikasteen nopeita. Kiitos Sari taas siitä yksinkertaisesta neuvosta pysähtyä ennen maahan-käskyä.... ! huoooh... kuinka ihminen voi olla sokea ja pöljä itsensä suhteen! :) Ja lopuksi vielä kolme lähetystä ruutuun, jotka kaikki superhyviä! Ensimmäisellä kirmaasi lätkän ja ruoaan yli, kun vauhti oli niin hirmuinen!

Iihkali kävi siis treeneissä läpi melkein koko osaamis-repertuaarinsa, ja hyvin jaksoi koko ajan! Lopuksi menimme jättiporukkalenkille, mukana 5 rajatilaa, kaksi pornokoiraa ja yksi klani sheltti + neljä sporttista emäntää eli Sari, Marika, Leena ja mä koirinemme!