Treenasimme Sarin kanssa IPO-klubin nurtsilla. Ulda otti hieman seuraamisia ja kakeja, sekä toimi paikallaolokoirana, mutta jo muutaman pikkuleikin jälkeen se ontui hieman jalkaansa ja niin se sai vain toimia ylituomarina eli nauttia auringonpaisteesta ja vienosta kesätuulesta Robbanin ja Troyan suoritusten aikana. Pupu!

Ihku aloitti ruudun ja seuraamisen kombinaatioilla. Ruutuun lähetyksiä yhteensä kolme kappaletta. Seuraamiset sujuivat hyvin, mutta seuraavaksi mun täytyy rakentaa sille kulmien tekniikka kuntoon, sillä sitä se ei vielä osaa. Ruuduissa ilmeni tuo pieni loppuhidastelu juuri ennen lätkää ja ruokaa, mitä olinkin jo edellisissä treeneissä hieman aavistellut. Nyt ruutu tauolle vähäksi aikaa ja lätkän naksuttelu mukaan kuvioihin. Otin samassa sessiossa vielä noutokapulan heittelyt. Ensimmäinen oli jälleen hidas, mutta seuraavat hyviä. Toki vauhtia voisi olla vielä enemmän, mutta näissä toistoissa nostot olivat kuitenkin sujuvia.

Kakkososuudella otin hetsaten pari luoksetuloa eteen läheltä. Ne olivat hyviä. Sitten Sari piti Ihkua kiinni ja otin vauhtiluoksetulon. Ihku nosti korvansa ohittaessaan A-esteen ja katsahtaessaan sitä. Vauhti oli kuitenkin hyvä loppuun saakka. Jatkoimme esteharjoituksilla. Nyt Iippa loikkii jo aika sujuvasti esteen yli edestakaisin lätkältä lätkälle. Voinen ruveta hiljalleen harjoittelemaan tätä yksinkin, jahka saan sopivan esteen käyttöön. Sitten istumaan jäämisiä. Ovat vielä vaiheessa, ja sujuivat niin kuin Iippa ne tällä hetkellä osaa. Ihan ok.

Suunnitelma:

-Seuraamisen käännökset aamutoimina

-Lätkän naksuttelu ja vaikka lelupalkka tähän, ruutu tauolle

-Noutojen naksuttelu ruoan kanssa niin, että saa jättipalkan vaikka vain yhdestä hyvästä suoritteesta eli kun nostaa kapulan empimättä. Tämäkin aamusessioihin.

-Istumaan jäämisiä täytyisi ottaa eri asennoista kesken leikin, jotta nopeus ja varmuus vahvistuisivat

-Hypyn treenaus ilman avustajaa; erikseen menot ja paluut

-Luoksetulojen treenaus kuten nytkin

-Jääkauden muistaminen, jottei mennä taas ojasta allikkoon, kun treenit toimivat

Tallasin kentän viereen heinikkoon vielä 170 askeleen jäljen. Oli pakko lopettaa siihen, sillä vastaan tuli tiheä nokkospuska. Iippa teki hyvin työtä, mutta Sari totesi, että olen tehnyt sille aivan liian vaikeaa jälkeä, kun kävelen niin leveällä raiteella. Tästäkin huolimatta Ihku oli siis hyvä, mutta voisin helpottaa hommaa hieman tallaamalla askelia enemmän peräkkäin. Kiitos Sari huomiosta! Varmistin vielä Salmeltakin, että näinhän se FH-jäljen kulku menee... ei tarvii tehdä jälkeä kuin p... housuissa ;) Mutta kun mulla vaan on NIIN huono tasapaino!

Treenien jälkeen vielä metsälenkki molempien koirakoplien kanssa.