menimme Marikan kanssa Niihamaan ennen pentutreenien alkua. Otin Ihkulla alkuun leikkimistä sinkoillen esineitä eri suuntiin. Välissä kerran punainen noutokapula, jota Ihku ei ensi yrittämällä tuonut, mutta, kun heitin sen uudestaan, nouto onnistui ja leikki jatkui taas leluilla. Marika antoi vinkin, että voisin pysyä enemmän paikallani ja lisäksi voisin vain antaa leluja Ihkulle vieteäväksi ilman niiden heiitelyä. Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla.

Naksuttelin leikin jälkeen hieman vasemmalle käännöksistä ja up:sta. Nämä hyvin.

Itse virallisissa treeneissä otimme maahanmenoja, sinne jäämisiä, hieman paikkamakuuta, liikkeestä maahanmenoa. Vinkiksi Tonilta tuli kaverin kulku katsekontaktin läpi ja myös myöhemmin paikalla makaavan koiran läheltä ja yli. Näin koiraa voi valmistella myös siihen, että kisoissa vieras koira tulee paikalle mahtailemaan.

Iippa sai kertaalleen kohtauksen, kun Toni tuli lähelle. huusi karvat pystyssä. Toni handlasi asian kuitenkin hienosti jättämällä koiran tyystin huomiotta. Hetken päästä T meni kyykkyyn, mutta ei edelleenkään kiinnittänyt Ihkuun huomiota. Hiljalleen Iippa rohkaistuikin ja lopulta se loikki Tonin päällä ja yritti nuolla naamaa niin paljon kuin vai ehti. Toni reagoi koiraan vasta, kun koira kääntyi pois koko tilanteesta ja oli lopettanut mielistelynkin kokonaan. Hieno harjoitus! Kiitos valtavasti!

Lenkillä pohdimme Marikan kanssa vielä kouluttamisen saloja ja tuli mieleen, että ennen liikkeestä maahanmenon harjoittelua pitäisi saada koira tarjoamaan maahanmenoa sivulta seisovasta asennosta. Se vastaa kuitenkin lähemmin seuraamisasentoa kuin perusasento istuen. Hyvä huomio ja otetaan harjoitteluun heti kun up itsessään on vahvistunut!

Ajoin vielä Tamfeltin viereiselle nurmelle jäljestämään. Nurmi oli kivasti hieman ylipitkää muttei mitään heinikkoa. Kova vastatuuli. 310 askelta. Alkuun tallasin tiiviisti aloitusjäljen  ( n. 10 askelta) ennen paalua. Se oli hyvä, sillä siinä Ihku alkoi selvästi orientoitua asiaan. Jäljelä tyhjiä vaihdellen. Pisimmät tyhjät olivat ad 8 askelta, näiden välissä vain kaksi namia ja uudet 8 tyhjää. Suurin osa tyhjistä kuitenkin maltillisemmin ad 5 askelta. Ohjasin Ihkua oikealta sivulta niin, että naru kulki vain etujalkojen välistä. Näin pystyin seuraamaan tarkasti nenätyöskentelyä, ja kyllä poika osaa! Nuo pitkät tyhjätkin menivät kuin vettä valaen! N. 100 askeleen jälkeen siirryin normaaliin paikkaani koira taa ja homma jatkui normi tapaan. Kerran Ihku painui pari askelta sivulle sivutuulipuuskan vuoksi, mutta korjasi asian kuitenkin nopeasti. Näissä mun pitäisi yrittää olla tarkempi. Loppuilmaisu hyvin.