Perjantaina Outi näytti kulman teon. N. 85 askelta sivutuuleen. Kulmaa edeltävät 3 askelta, katkaisuaskel ja sitä seuraava tyhjiä, sitten taas namit 5 askeleeseen, 5 tyhjää, 10 namillista ja loppupurkki. Kulma maassa olevaan painanteeseen ja uusi suunta myötätuuleen. Ohjaus mahdollisimman läheltä koiraa, jotta kulmassa päästään nopeasti koiran taa.

Ja Ihku meni hienosti! En tiedä kuinka, mutta hienosti se selvitti kulman ja löysi uuden suunnan! Iiiihh! Olin onnesta soikea koko ehtoon. Ja siitä SUURKIITOKSET OUTILLE! Ihanan kärsivällistä ja taitavaa ohjausta näin noviisille!

Syksyn tavoitteena on nyt pitkän suoran ja lopussa olevan kulman ajo. Jos ylimääräistä intoa piisaa, esineitäkin voi koiralle esitellä, mutta tod. näk. jätän sen ensi vuoteen. Ja ensi keväänä sitten terävät kulmat.

Ehtoolla kävimme vielä porostimien kanssa lenkillä mikä oli ihanaa kuten aina. Ulda kirmaili ja vaati uintitaukoja. Ihku oli välistä loistava juoksukaveri... ja välistä se jumittui narttujen pissoihin niin, että pelkäsin sen jo kasvattaneen juuret maahan... ;)

Lauantaina kävimme Ailan, Lipen ja porokoirien kanssa lenkillä. Lenkin jälkeen ajoin sateeseen jälkeä n:o 91 tallaamaan. 119 askelta ja kulma kuten ensimmäisissä treeneissä. Nyt vahvistin itse jälkityöskentelyä siten, että suurelta osalta laitoin tuplanamit, tyhjiä oli 1-3 aina peräkkäin ja yritin välttää myös pitkiä namipätkiä. Kulman jälkeen oli se yksittäinen 5 tyhjän pätkä.

Ja hienostihan se meni. Ihku vilkaisi alkusuoralla kahdesti mua, mutta jatkoi kuitenkin heti. Jäljen vieressä oli tyhjä kokis-törppö... jonka Ihku yllättäin ilmaisi, mutta jatkoi matkaa, kun sanoin "väärin". Hyvähän se on, että koira noin reagoi, mutta täytyy varoa, ettei se opi ilmaisemaan muita kuin ns. oikeita esineitä. Eli näissä tällaisissa ei missään nimessä saa vahvistaa koiran käytöstä! Näitä miettiessäni kulma yllättäen tulikin ilman, että huomasin sitä. Onneksi Ihku huomas ja kääntyi hienosti oikealle. Hiukan se haparoi kulmassa nenällään uutta askelta etsien, mutta yhtään se ei mennyt ylitse. Taitava koira! Loppukupin ilmaisu oli hieno, mutta nopea eli Ihku olisi noussut ylös heti, kun siirryin sen eteen kuppia aukaisemaan. Pyysin sen uudelleen maahan, kunnes sain kupin auki ja sujuihan sekin.

Taidan ottaa vielä huomenna yhden kulman vasemmalle, jotta osaan itse tehdä kaiken oikein ennen breikkiä. Ensi viikollahan ehdin jäljelle vain ke ja to, joten haluaisin vahvistaa ajatusta myös pennen päähän.