Lenkin jälkeen tallasin 120 + 9 askeleen jäljen myötätuuleen Tamfeltin viereisen firman edessä olevalle hieman möykkyisemmälle nurmelle. Tyhjiä matkalla maksimissaan 8, lopussa 9. Alku lähti kohtuudella, hiemanIhku painoi alkuun, mutta meno tasoittui pian. N. 100 askeleen seuduissa nappasin lihamöykyn Tupperware-kiposta käteeni valmistautuen heittämään sen viimeiseen askeleeseen, mutta peijooni... Ihku haistoi sen ja kiepsahti ympäri kesken jäljestyksen! Odotin, että se jatkoi jälkeä uudestaan ja niinhän se jatkoikin, kuitenkin kiepsahtaekseen jälleen ympäri muutaman askeleen jälkeen! Auuuh! Ei sen näin pitänyt mennä! Onneksi Ihku jatkoi kuitenkin taas jälkeä, kun en päästänyt sitä poiskaan ja se jäljesti lopun ihan hyvin, ylitti viimeisen tyhjän askeleen ja painui ainakin kaksi mittaa yli, minkä jälkeen se nosti nenänsä ja haisteli korkealta ja tajusi, että läski on taas takana viimeisessä askeleessa...

Hittolainen! En saanut Outia heti kiinni, mutta itse tässä pohdin, että kait täytyy tehdä seuraava jälki enemmän vastatuuleen kuitenkin, ja läski pitää kaivaa esiin vasta, kun koira on mennyt jäljen yli silläkin uhalla, että myöhästyn sen heittämisessä viime askeleelle. Ja toinen mitä mietin on se, jos vaikka laittaisi läskiäkin maahan sinne tänne tavallisen Eukkiksen lisäksi... Jospa läskin haju ei silloin olisi niin ilmiselvä.. Positiivistahan on, että Ihku on tarkka poika ja sain sen näistä ongelmista huolimatta jatkamaan jäljestystä!

Ihanaa! Outi soitti ja valeli muhun hieman itseluottamusta lisää. Jatkan siis myötätuulen ja heitän läskin suoraan treeniliivin taskuun, josta saan ne noukittua ilman sähläystä. Pidän käden taskussa, kunnes aika koittaa. Ja muistan vain, että erilaisia ongelmia tulee aina. Niistä ei saa hermostua eikä viestittää koiralle mitään negatiivista. Ja kaikista näistä vaikeuksista täytyy ottaa opikseen. Ensi vuonna, kun toivottavasti pääsen myös esineilmaisuun muistan tämän, enkä ala kaivaa herkkuja taskusta liian aikaisin, koska Ihku kerran on tarkka! Ja Ihkulle tämä oli hyvä opetus siinä, että ilmavainusta ei seuraa mitään, vain jäljestämisestä maata pitkin seuraa palkkio! Kiitos Outi!