Aloitin pitkällä luoksetulolla Sarin pitäessä Ihkua kiinni. Alkuun koira näytti siltä, ettei sitä kiinnosta lainkaan lähteä, mutta kun kutsuin sitä, se tuli tosi vauhdikkaasti. Yritin ottaa eteenistumisen, mutta meni hieman ohi… Saija ja Sari huomasivat, että palkkaan aina oikealla kädellä ja siksi koira tulee oikean jalkani eteen. Nyt täytyy palata jalkojen välistä palkkaukseen ja myös viritellä vasen käsi toimintavalmiuteen!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Jatkoin noudoilla niin, että Sari naksutti koiran käännyttyä ja mä pakenin jo siinä vaiheessa. Pari ihan kohtuullista toistoa, mutta aika nopeasti kapula tippuu… Pidimme hetken tauon ja otimme vielä kolmannen samanlaisen. Ihku oli jo "lepoutunut" eikä se ollut lainkaan mukana hommassa. Juoksi kyllä kapulan luo, mutta ei lähtenyt perään ennen kuin olin Tavesin pitkän kentän melkein toisessa päässä kiljumassa ja karkeloimassa kuin hullu… Sitten se tuli, kohtuu kovaa ja kapula tiukasti suussa, ei pureskeluakaan. Hyvä hyvä. Palkkasin leikillä, mutta koira ei oikein palkkautunut. Ilmeisesti harjoitus oli liian vaikea, tauko sotki koiran ajatukset ja mä vielä "touhusin" liikaa, kun jännitti Saijan paikalla olo… Tyhmää… Kannoin sen lopuksi toiseen päähän kenttää, kun se ei olisi tullut mukaankaan… ja autoon tauolle taas.

 

Tauon jälkeen otimme hyppyä tarjoamisen kautta. Alku sujui hienosti, mutta sitten Ihku kaatoi esteen ja rupesi kiertämään sitä. Pienellä houkuttelulla ja muutaman kierron jälkeen se rupesi hyppimään uudestaan ja pääsimme siitäkin vielä palkkaamaan. Jatkoin lelulla leikittämisellä ja siitä muutamalla pika-seuruupätkällä, joissa palkka oikealle käännöksen aluista. Sujuivat hyvin ja nyt koira oli täysin rentoutunut taas. Loppuun naksuttelin vielä kapulan pitoa ja maasta nostoa. Hieman taas pyöritystä noston yhteydessä, mutta toiivistetyllä palkalla sekin väheni ja pääsin lopettamaan nopeaan ja onnistuneeseen nostoon.

 

Ja siihen lopetimme Taves-treenit siltä päivältä. Olisin toki halunnut ottaa lisää, mutta maltti on valttia!

 

Illalla vielä juoksulenkin jälkeen naksuttelin kapulan pidoista kaksi sessiota. Kotona nostot ovat jo nopeita ja tulee itse eteenkin istumaan. Ja into hommaan on kyllä kasvanut vahvistetiheyden noston myötä!