Aamulla kävin taas porostusten kanssa juoksemassa. Parempaa aamunavausta ei olekaan!

Sarin kanssa treenasimme jälleen IPO-klubilla. Ihkulle alkuun nouto, pako ja palkka jalkojen välistä. Onnistuivat kohtuudella näin ensimmäiseksi kerraksi. Mun täytyy vain harjoitella kapulan heittämistä, jotten murhaa koiraa tai muitakaan lähellä olijoita sillä... Pari luoksetuloa istumisesta. Näissä matkan kasvatus ja jatkossakin vapautus nopeasta lähdöstä. Estehypyt Sarin korotetulla esteellä menivät hienosti.

Kakkosvaiheessa aloitin kontaktilla ja kääntymisillä paikallaan. Nämä ok. Seuraamisessa koira jotenkin junnasi eikä meinannut millään tulla... Sitten vahvistin maasta seisomaan nousuja, seisomista edessä ja sivulla sekä peruutuksessa, hieman luopumista myös. Nämä hienosti! Ja näissä myös ilmeisesti syy huonoon seuraamiseen! Ihku yritti tarjota seisomista! Loppuun vielä hieman saalisleikkiä, minkä jälkeen Ihku sai poseerata Sarin kuvatessa sitä. Tämän kuvaustauon jälkeen päätin jatkaa vielä hieman ja naksuttelin noutokapulan pidosta peruutuksessa sekä muutamista nostoista. Nämä menivät hienosti. Niin se vain on, että edistymistä tulee, kun malttaa pilkkoa osat tarpeeksi pieniksi ja etenee koiran ehdoilla!

Kiitos Sari treeniseurasta, vaikka päivä ei tainnutkaan olla kummallekaan paras mahdollinen... ;)

Tallasin vielä M:lle 280 askelman jäljen, kuiva heinäpohja alla, kulmat v-o-v, tyhjiä ad 6. Perustyöstö hyvää. Kulmissa hieman yliajautumista, muttaa itse korjasi ja palasi kulmaan, mistä jatkoi aina mallikkaasti. Pohja oli ilmeisen vaikea, sillä välillä Ihku tarkasteli myös suoran jäljen sivulta palaten kuiten aina hyvin siihen, mistä lähti. Loppuilmaisu aavistuksen nopeutunut taas.

Jäljellä pitäisi nyt kasvattaa oikeasti matkaa, sillä loppu tulee aina tosi nopeasti. Lisäksi haluan Ihkuun hieman lisää virtaa, joten nyt parannan ruokaa jäljelle, kun sen tekniikka alkaa olla varsin hyvä. Lisäksi omaan jäljen tallaamiseen pitää kiinnittää taas huomiota, kaventaa hieman raidetta.