Ursula harjoitteli alkuun asioiden tekemistä ilman mölinää. Merkille lähettäminen onnistui n. 30 cm päästä! Ruutuun meno ei meinannut onnistua sitten millään. Seisoin reunanauhan päällä ja siitä huolimatta aina VUF!, kun koira lähti. Huh. Lopulta tämäkin kuitenkin onnistuija jatkoin luoksetuloon, joka olikin sitten yllättäen tosi hieno; sikanopee ja hiljainen! :)

Ihkun kanssa aloitin leikillä, jotta pystyin arvioimaan sen mielentilaa. Kondiksessa oli, joten siirryimme suoraan noutoihin ja testailimme eri tapoja palautuksen suhteen. Loppuviimeksi paras taitaa olla, kun jatketaan samalla tavalla kuin Troyalla, eli hetsauspaluita, kapula hieman sivussa paluureitistä, jotta nosto onnistuu sujuvasti. Nyt Ihku on akikenlisäksi niin ihastunut noutokapulaan, ettei se viitsis vaihtaa sitä edes leluihin! Jatkoimme A-esteelle, jossa loppuviimeksi laitoimme lätkät A:n molemmin puolin, kuten hypyssäkin ja Ihku sai mennä A:ta puolelta toiselle. Hieman tarvittiin välillä houkuttelua, mutta pääosin koira ylitti A:n aivan sujuvasti, ja nyt vauhdin ja varmuuden lisääntyessä myös hyppy harjan yli meni teknisesti oikein.

Kakkososuudella aloitin seuraamisilla, jotka hyvin. Perusasentoja ei olisi halunnut ottaa, kun maa oli märkä. Siirryinkin siitä sitten sekä maahanmenojen että istumisten tarjoamisen naksutteluun. Uskomattoman hienoja maahanmenoja, niin että peppu jäi ilmaan... Mutta lopulta nämäkin hieman paranivat ;) Session loppuun vielä kosketuskeppi maahan pystyyn ja siitä muutama lähetys parin metrin päästä. Hyvin. Seuraavalla kerralla täytyy hieman hetsata ennen kepille päästöä. Ja sit oli vielä kontaktiharjoitus mukavan belgimiehen avustuksella. Alkuun Ihkalssonia hirvitti, mutta vähemmän kuin aiemmilla kerroilla vieraiden ihmisten kanssa ja lopultahan Iippa olisi syönyt miehen korvat, kun niin oli ihkua!

Kolmannessa osuudessa naksuttelin jälleen noista isstumisista ja maahanmenoista märällä alustalla ja lopuksi vielä vajaan minuutin paikkaistuminen. Hienosti Iippa jaksoi. Sillä oli loistava ilme koko treenisession läpi ja sama jatkui vielä, kun kävimme Sari peimenkoplan kanssa lenkilläkin, vaikka selvästi oli hirvenhaisua ilmassa.