Ajelin Tavesin kentälle yksinäni treenailemaan. Suojeluporukkaa oli paikalla tottistelemassa, joten saimme kuitenkin hyvää häiriötä.

Tarkoituksena oli aloittaa maahanmenojen tarjoamisella ja siitä räjähtävillä lähdöillä. Maa oli kuitenkin hieman märkä, ja alkuun Iippa jänskäsi kentällä samaan aikaan olleita koiria, joten maahanmenoista ei tullut uuri mitään. jatkoin kuitenkin leikkimisellä, joka rentouttikin tunnelmaa mainosti. Jatkoin A-esteelle, jonka taa laitoin lätkälle nameja. Ensimmäisellä yrittämällä Ihku karkasi esteen ohi ja pisteli namit poskeensa. Otin esteen molempiin suuntiin, niin että juoksin koiran vierellä esteen ohi. Lopulta lähdin sen kanssa yhtä matkaa esteelle, mutta annoin koiran mennä yksin esteen taa lätkälle, jolloin naksautin ja houkuttelin koiran esteen kautta takaisin heilumalla itse esteen päällä. Tästä palkka ja harjoitus katsottiin hyvin onnistuneeksi. :)

Välissä otin Ursulalla seuraamista, idaria ja luoksaria. Myös A-estettä testattiin. Hienosti koira nousi sille, mutta jä harjalle keikkumaan ja kyseleen, jotta mitäs sitten... ;)

Kakkososuudella aloitin kosketuskepillä. 5 toistoa kohtuu hyvin. Etäisyyttä ei saa nyt kasvattaa ennen kuin tällä n. 1m etäisyydellä homma on täysin sujuva. Väliin frisbee-leikki, joka sujui nyt hieman aiempaa paremmin, pari katkosta tuli alkuun, mutta sitten kolme sujuvaa vaihtoa ja se siitä. Jatkoin maahanmenojen tarjoamisella ollen ensin kyykyssä ja sitten seisaallaan. Jatkoin myös n. 5 toistolla peruuttaen. Hienosti Iippa oli hommassa mukana, vaikka maa olikin kylmä ja märkä! Tästä seuraamiseen normaalivaudilla, hitaasti ja loppuun vielä 5 toistoa perusasennon vahvistamista seuruuseen lähdöillä. Nyt ei edistämistä ollut ja Ihkun ilme oli tosi intensiivinen, vaikka suojelumali hillui lähistöllä! Loppuun vielä pari frisbeen heittoa ja kolmanteen koira kiinni ja autoon.

Ursula kävi taas kentällä pyörähtämässä, minkä jälkeen Ihkun kolmas sessio: Noutokapulan nostoja x5, edessä pitoa x n.5 kahdesti niin, että annoin kapulan sivusta ja Ihku sai tuoda sen eteeni. Nyt täytyy kattoa, ettei tuomisen yhteyteen tule pureskelua, hieman levoton tuo kapulan pito oli. Ihku ei osaa nostaa kapulaa tarpeeksi ylös ja tökkää sillä helposti mua ja jää sitten hieman kauas istumaan. Tätä täytyy miettiä. Yksi kapulan veto kunnon otteella ja sitten jatkoin pari sessiota sivulla mukana kapulan tuomista. Nämäkin hyvin, jopa pikkumatka juosten!

Hyvän treenisession jälkeen lähdin vielä porotusten kanssa tunnin juoksulenkille. Ja illalla porotukset saivan pelata Tornadoa. Veera ei sitä enää meina ymmärtää, joten se sai vain paijausta ja muutaman nakeron rahin päältä... :)