Aamulla kokoonnuimme pirteän treeniporukkamme kanssa Etelä-puistoon mölleilemään vasta sataneen lumen peittämälle kentälle. Takatalvi tuli aivan yllärinä, mutta kisoissakin näitä aina sattuu! Hyvä enne siis!

Aloitimme kehäänmenolla, jossa Jari tutkasi sirut limukkapullolla. Iippa oli silmät soikeana, mutta hyvin se sieti yllättävän toiminnan. Luoksepäästävyydessä se kävi hieman loikkimaan perusasennosta ja perääntyikin pari askelta, mutta ihan ok kokonaisuutena. Alo-paikkamakuussa kaikilla oli "hieman" sähläystä alussa, kun koissut tarjoilivat eri asentoja ajan kuluessa. Saimme kuitenkin porukan jotenkin maahan ja itse paikkamakuu oli kaikilla hieno. Loppuperusasentoon nousu oli hieman vajaa, mutta sitä ei olekaan vielä laitettu kuntoon.

Jouduin aloittamaan yksilöliikkeet Ihkulla yleisen päätöksen vuoksi. Hihnaseuraaminen oli hienoa. Aavistuksen väljeni ja täyskäännös oli hieman väljä myöskin, mutta kokonaisuuteen olin tyytyväinen. Muistaakseni vapaana seuraamisessa kentälle tuli jokin pikkufiffi, ja Ihkulla meinasi mennä ihan pasmat sekaisin. se onnistui kuitenkin kokoamaan itsensä ja ottamaan kontaktin takaisin ja loppu sujui ihan ok. Liikkeestä maahanmeno oli jees. Luoksetulo lyhyellä 15 m matkalla oli hieman hidas ja loppuasento aavistuksen väljä, mutta ilme oli hyvä. Perusasentoon siirtyminen oli upea. Liikkeestä seisominen meni plörinäksi, sillä Ihku halusi tarjota maahanmenoja ja lopulta käskystä se teki loistavan liikkeestä istumisen. Mutta oi! Olin niin ylpeä, sillä sen ilme oli loistava! Hyppy n. 60cm korkuisena meni hienosti ja koira pysähtyi käskystä, vaikka sitäkään ei ole koskaan tehty. En kuitenkaan päässyt sen sivulle, sillä se rupesi kieppumaan saapuessani esteen toiselle puolen. 

Olin kylä todella onnellinen! Vaikka palkkailinkin Ihkua kehässä vain kananugeteilla, se toimi hienosti. Loppuun vielä superleikit ja halailut, jotta pensku oikein pääsi revittelemään!

Helin, Marikan ja Jarin treenikisat menivät myöskin todella hienosti. Kyllä meillä on vaan tosi hyvä jengi! Kiitos kaikille!

Kävimme Marikan ja Jurrin kanssa pikku kävelyllä UKK:lla, jonka jälkeen kaahailimme Peltolammille Ristimäen Jessican cani-cross-koulutukseen. Mukana oli taas mukavia ihmisiä ja niin me kaikki innostuneet hytisimme lenkkipolun laidalla reilun 2,5h! Harjoittelimme rullaavaa juoksemista, polvien nostoa ja hidasta kävelyä, jossa poljimme voimakkaasti maata jaloilla. Muutamia pikajuoksuaskelia törppöjen avulla ja yllättäen reidet alkoivat huutaa armoa, vaikka kokonaisharjoittelumäärä oli vaatimatonta. Sitä ei vain itse tule juostua täysillä juuri ikinä!

Koirien kanssa harkkasimme toisen koirakon ohitusta jäniksenä toimivan kolmannen parin kanssa. Jessican Myyn ohitus sujui jouhevasti, mutta Tuuman ohitus olikin jo vaikeampaa. Loppuun otimme vielä pari vetoa, niin että Jessica ja Tuuma olivat jäniksenä ja silloin Ihkusta löytyi pieni vetokoira! Kävimme Marikan kanssa vielä sen parin km:n rinkulan juoksemassa. Kuolo meinasi kerätä; reidet huusivat, toppatakki hiosti ja janokin oli hirveä! Iippa juoksi pääosin ihan ok:sti edessä. Tuota varsinaista vetämistä sille pitäisi opettaa, sillä se ei sitä luonnostaan tee. Mutta edessä juokseminen riittää kuitenkin siihen, että voimme joskus osallistua kisoihin, jos siltä tuntuu. Mun kunto se kuitenkin on rajoittavampi tekijä kuin Ihkun vetohalut!

Ihana ihana ulkoilupäivä! Ja niin kaunista, kun lumi oli taas verhonut maan! Elämä on ihanaa!