Hektisen työpäivän jälkeen kävimme pikatreeneissä jouskariradalla. Koska oli kiire, Ursis ja Veera saivat vain namiskoja, mutteivat päässeet varsinaisesti treenaamaan. Aina ei voi…

 

Iippa aloitti hienoilla eteenliimautumisilla, joista sivulle siirtymät ja seuraamista. Seuraaminen oli tosi vietikästä ja hauskaa! Oikealle käännöksessä on vielä hieman väljyyttä, joten kulmiin täytyisi ruveta keskittymään. Juoksuun lähdöt olivat hienot, mutta mukana hieman pomppimista. Otin yhden lyhyehkön matkan luoksetulon, joka oli super!

Seuraavaksi namilla maahanmenoja, joissa jälleen progressiota. Vielä en voi käskyä liittää, sillä nopeat maahantippumiset eivät ole vielä tarpeeksi vahvistuneet vaan välissä on aina alkuun myös hieman hitaampia suoritteita.

Ja aivan loppuun jälkiesineen ilmaisua! Ihku tarjosi hienosti maahanmenoa kapulan viereen, mutta vain satunnaisesti kapula jäi optimisti etutassujen väliin. Näistä super-palkka. Kytkin koiran jälkihihnaan ja naksuttelin vastaavasti. Hihna aiheutti hieman hämmennystä, mutta pian homma taas toimi. Loppuun tein vielä eläinkokeen: Tallasin n. 6 askelta maahan, näihin alkuun 4 askeleeseen namit. Sitten pari tyhjää, esine, ja sen jälkeen n. 5 tyhjää ja avonainen ruokakippo. Ihku aloitti hienosti työskentelyn heti ensimmäisillä  namitetuilla askelilla ja jatkoi kaksi tyhjääkin vastaavasti tiiviisti koko askelman haistaen. Esineellä mietti hieman, mutta meni ihan itte maahan ja esinekin jäi aika optimaalisesti… hieman toisen tassun alle. Annoin kädestä namia koiralle ja uuden käskyn jatkaa. Het Ihku laski nenänsä maahan ja jäljesti kaksi askelta. Sitten se meni maahan ilmaisten loppukippoa, mutta pyysin sitä jatkamaan. Koira jatkoi ja meni askelmat loppuun ja kupin eteen maahan. Ei edes yrittänyt varastaa ruokaa! Hienosti pensku muisti!!!!

Loppuun vielä leikkiä koko koirapoppoon kanssa frisbeillä. Ursulalla meinasi kuitenkin palaa hihat, joten leikkihetki jäi lyhyeksi…