Treenasimme isolla porukalla Ipo-kentällä. Mukana olivat Marika, Sari, Jari, Heli ja mä. Kyllä meillä onkin loistava poppoo, vaikka toki taas puolet porukasta meinasi vaipua epätoivon syövereihin...!

Ihkun aloitus oli loistava. Ensin luoksetulo istumisesta, palkka vauhdista. Hieman varastamisen makua lähdössä, mutta vauhtia piisasi, vaikka takana Troya aiheutti hieman häiriötä. Seuraavaksi hetsausnoudonpalautus Jarin avustaessa. Tämäkin super. Palkka vauhdista. Loppuun vielä seuraamista, jossa Marika naksutteli. Sari muistutti hyvin myös oikean käden liikuttamisesta. Ja seuraaminen oli ihan käsittämättömän hienoa!

Kakkososuus ei enää ollutkaan aivan yhtä loistokasta. Aktivoin ruudun nameilla ja lähdin seurauttamaan Ihkun pois ruudusta ennen varsinaista ruutuunlähetystä. Jurri koitui kuitenkin liian suureksi häiriöksi ja ruutuun lähetyskin viivästyi... ja kun sain koiran vihdoin lähetettyä, siinä ei ollut vauhtia ja blaah... Yritin korjata tilannetta, mutta ei siitä mitään tullut. Seuraavaksi Ihku pysähtyi ennen ruutua... Ja mun hermo alkoi kiristyä... jolloin laitoin koiran Jarin auton venttailemaan uutta toimintasuunnitelmaa.

Kolmos-sessiossa menin ja laitoin lätkän ruudun takaosaan. Ihku sai tarjota suoraan autosta ruutuunmenoa. Lätkää ei löytynyt, mutta palkkasin kuitenkin pallolla. Hieman vain karkelointia ruudun tuntumassa niin, että sain aiemmat ahdistukset poistettua. Jatkoin tästä istumisten tarjoamiseen. Pääsin jopa perusasentoon, jossa Ihku tarjosi nopsasti istumisia. Liikettä en vielä uskaltanut yhdistää. Seuraavaksi kirmasimme nurmelle, jossa Ihku sai tarjota sekä hyppyä että A-estettä. Nurmi haisi mielenkiintoiselle ja mulla oli hieman ongelmia koiran kontaktin kanssa, mutta kyllä sekin rupesi sujumaan. Ihku ylitti loiveman A:n kolmesti pienellä kannustuksella ja se siitä. Pääasia, että sain koiran mielialan korjattua, enkä mennyt sössimään enempiä, kun en kerran tiennyt kuinka olisin ruutua korjannut jne,... Autokentällä naksuttelin vielä esineille maahanmenoista. Nämä ovat aika hienoa. Lampaankarvaista esinettä olisi kyllä halunnut maistaakin, mutta myös sille maahanmeno sujui hyvin parilla toistolla. Taitava pensku.

Kävin tallaamassa 170 askeleen jäljen kuivaan kaatuneeseen heinään. Koska alusta vaikutti vaikealta, en juurikaan vaikeuttanut itse jälkeä eilisestä. Tyhjiä tuo 1,5 askelta maksimissaan, tänään ehkä hieman enemmän kuin eilen. A la cartena maksalaatikkoa. Jari, Heli ja Sari tulivat kaikki mukaan jäljelle. Iippa oli oma super-itsensä. Pari kertaa se tarkasti jäljen sivuun, mutta palasi irtoamispaikkaan, kun estin vain etenemisen. Työstä oli intensiivistä, eikä viime kesäistä nokkimistakaan enää ilmennyt. Hyvä paine hihnassa. Loppukipolla löysäsin hihnan hieman ajoissa ja maahanmenon loppu tapahtui hitaasti vastuksen kadottua. Heti kuitenkin palkka. Loppuun hieman leikkiä pallolla, mutta siitä Ihku ei innnostunut. Onneksi sain Jarilta pienen sormipatukan lainaan ja Iippa innostui leikkimään sillä.

Hyvät treenit. Taas tuli paljon mietittävää, mutta sehän tästä aina tekeekin niin haastavaa. Ja selvästi aiemmat ongelmalikkeet eli luoksetulo, nouto ja seuraaminen ovat edistyneet. Taidan jatkaa vielä näiden kanssa, mutta myös istumista, hyppyjä ja eteenmenoa täytyisi ruveta työstämään. Ruudun taidan jättää mietintämyssyyn jälleen hieman pidemmäksi aikaa...