Aloitimme Ihkun ja Sarin kanssa noudonpalautusten kanssa ja siinä heiluessa, siirryimme jälleen askeleen eteenpäin. Minä pidin Ihkua luonani Sarin heiluttaessa noutokapulaa muutaman metrin päässä. Päästin Ihkun hakemaan kapulan ja palkkasin kääntymisen jälkeen vauhdista. Pari kertaa Sari myös heitti kapulan viereensä ja Ihku pääsi nostamaan sen maasta saakka. Hienosti meni! Nyt mukana oli samaa vauhtia kuin pelkissä noudonpalautuksissa on ollut!

Jatkoin luoksetulon eteenistumisilla. Nyt täytyy jättää vain palkkaamatta nuo väljät istumiset. Parin metrin, n. 10m ja viimeksi n. 25m luoksetulot. Kahdessa viimeisessä hetsaus mukana. Varsinkin viimeinen luoksetulo oli hieno! Eteenistuessa aivan pieni kosketus kuonolla jalkaan, muttei väljyyttä eikä myöskään törmäyskurssia.

Aivan session loppuun vielä seuraamisia, jotka tuntuivat hienoilta. Juoksuunlähdössä Ihku loikkaa ja hiljalleen näissä pitäisi ruveta hakemaan sujuvampaa temmon vaihtoa. Toistaiseksi olen kuitenkin vahvistanut noita lähtöjä, minkä vuoksi tuo loikkaaminen ei ole haitannut. Kiitti kuitenkin vinkistä taas Sari! Täytyyhän hommassa edetä!

Ihkun tauon aikana ammuimme Troipelle ja Touholle. Meidän auto hiljeni yllättäin ampumisen aikana, minkä vuoksi hain Ursulan sieltä pois pihalle leikkimään. Heittelin sille nameja maahan eri puolille. Ampumisen aikana pelko iski päälle n. 10s ajaksi, mutta pian plikka palautui ja jatkoi namien metsästystä. Paree kuitenkin ottaa se pois Ihkun luota aina ampumisten ajaksi, jottei se turhaan opeta pennelle omia kauhujaan. lisäksi luulen, että se palautuu nopeammin, kun sillä on tekemistä kauhujen aikana. Reppana!

Tauon jälkeen puuhastelimme telineillä. 80cm vaappuva este pelotti Ipanaa niin, että jätimme sen tältä erää väliin. A-esteellä etsimme Jarin kanssa sopivaa avustustapaa ja lopulta saimme Ihkun kulkemaan hienosti ja sulavasti esteen yli ilman kamalaa ilmaloikkaa. Täytyy vain muistaa vetää koira alas asti lelun perässä niin kauan, että liikerata menee ytimeen saakka. Ihku innostui A:sta valtavasti. Se sinkoili vain puolelta toiselle ja hyvä kun itse ehdin rytmin mukaan!

Seuraavaksi lähdin eteenmenopaikalle. Ihku tarjosi nyt ensimmäistä kertaa itse ulkona kosketuskepin kiertoa. Se lähti matkaan reilun kymmenen metrin päästä. Palkaksi wuban heitto kohti kosketuskeppiä heti kierron jälkeen. Pari toistoa sujuivat upeasti!

Tästä siirryimme vielä istumisten tarjoamisiin, jotka ovat ulkosalla häiriössä vielä inan liian hitaita ja seisomisia tulee aina väliin. Jatkan siis vielä näiden työstämistä ainakin tämän viikon. Seuraavaksi taidan ruveta yhdistämään niitä lelupalkkaukseen, mutta sillä ei ole vielä kiirusta.

Olipa taas oikein mukavaa! Kiitos kaikille!

Illalla katselin vielä lauantain möllitokoja videolta. Ja täytyy sanoa, että kyllä me ollaan hyviä koko jengi! Ja varsinkin Ihkun suoritus oli tosi hienoa nähdä videolta. Se alkaa kyllä näköjään osata jo tosi paljon. Seuraamiset olivat hienoja! Olin erityisen yllättynyt kuinka tasainen sen katsekontakti onkaan. Tästä on hyvä jatkaa.Hymy