Treenailimme Sarin ja Helin kanssa sittarilla. Aloitin Ihkun treenit perinteisesti kontaktin palkkaamisella. Sitten rupesin hinkuttamaan liikkeestä istumisen eri variaatioita ja koira oli aivan bläääh...! Tässä kohden Sari onneksi tajusi tilanteen ja vihelsi pelin poikki.

Kakkososuudella otin kolme perusasennosta maahanmenoa tarjoten. Viimeisen koira tipahti! Sitten het perään valmistelevat askelet ja liikkeestä maahanmeno jätöllä. Hieno! Otin sivulla yhden upin, jonka jälkeen vastaava liikesarja, ja tämäkin loistava, eikä koira ollut enää yhtään litissä vaan päinvastoin! Jatkoin hypyle, jolle Ihku innoissaan varasti ja leiskautti loistavia loikkia. En ole aiemmin alokashyppyä harkanut, mutta nyt pyysin vain koiran seisomaan, minkä se teki superisti ja siirryin sitä kohden. En päässyt aivan luo, kun Ihku väisti, mutta palkkasin kuitenkin.

Viimeisessä sessiossa otin luoksetuloja, joista ensimmäinen vauhdista palkaten. Toisessa otin eteentuloon saakka, mutta koira jäi kauas. Jätin palkkaamatta ja otin luoksetulon 2m:stä, josta palkka. Sitten pitkän matkan luoksari, joka oli superhieno! Nyt vauhti on tosin taas hieman kärsinyt, joten sitä täytyy vahvistaa erikseen. Luoksareiden jälkeen vielä seisomisen vahvistamista ja koiran sivulle menoa erikseen ja sitten vielä alo-hyppyä, jotka sujuivat loppuviimeks aivan kisamaisesti lukuunottamatta loppuperusasentoa! Ja yhdellä treenikerralla! Tässä näkyy nyt perusvalmiuksien opettamisen suuri hyöty! Loppuun naksuttelin vielä hieman lätkän tassukontaktia, mutta siinä Iippa oli jo aika väsy...

Kävimme Sarin kanssa vielä lenkillä ja hetken kotitauon jälkeen kävin tekemässä Ihkulle vielä n. 270 askeleen jäljen (178), jossa yksi kulma vasemalle. Paljon nameja. Toisella suoralla 3 esinettä. Jälki sujui muuten hyvin, mutta esineillä makuut olivat helteestä johtuen hieman lonkka-asentoisia ja lähdöissä oli inan vielä karkaamisen makua. Teen huomenna ja pe vielä jäljet samaan paikkaan. Nyt namien vähennys tavoitteena, mutta maltillisesti!

Nyt täytyy ruveta kasaamaan tottiksessa noita liikkeitä kokonaisuuksiksi, jotta homma menisi eteenpäin. Takaisinpäin ketjutus onnistunee jo ainakin jääviin ja hyppyyn. Seuraamisessa täytyy myös ruveta ketjuttamaan eri osa-alueita ja luoksetuloon loppuasento mukaan myös. Hitsi! Hommahan alkaa olla jo aika todellista!