Lauantaina kävimme Mikon ja Tarjan kanssa juoksemassa. Hieman oli rankkaa, kun paluumatkalla hieman sekosin reitissä ja kokonaisaika kasvoi 1h 40 minuuttiin! Ihku-raukka oli kaikkensa antanut...

Parin tunnin levon jälkeen lähdin Sarin kanssa sittarille tottisteleen. Lenkki näkyi Ihkussa. Ensimmäinen sessio meni heti plörinäksi ja laitoin koiran het autoon ja mietin uusintastrategian. Namilla homma sujui jotenkin. Aiheena oli taas seuraaminen.

Kakkososudella yritin oikealle käännöksiä namilla, mutta ei se oikein sujunut. Hain frisbilät kehiin ja palkkaamalla niillä kulman jälkeen homma rupesi taas sujumaan, vaikka Ipana olikin kaikkensa antanut. Se heräsi kuitenkin uudestaan henkiin ja loppuviimeksi lin ihan tyytyväinen.

Kolmososuudella otin paikkamakuut ja -istumiset ja niiden väliin maahanmenon ja perusasennon tarjoamista. Henosti penne on oivaltanut milloin haluan kestoa ja milloin tarjoamista!

Tottistelun jälkeen tein vielä n. 250 askeleen jäljen, jossa ensimmäinen suora hyvin namitettu, kulma oikealle ja toisella suoralla yhteensä 5 esinettä. Kulma meni huonosti ja mulla oli taas hieman vaikeuksia tahdin kanssa. Esineilmaisut olivat nyt hienot, ja sain hyviä neuvoja myös liikkeellelähtöön. Eiköhän se tästä.

Sunnuntaina tein palvelutalon taa pellolle todella mutkittelevan jäljen. Massa oli vilisemällä nokkosia, ja niitä piti väistellä. Lopussa 3 esinettä. Nyt sain ohjattua Ihkun hyvin. Se ylitti korkeintaan pari kolme askelta nenä korkeammalla. Ensimmäisellä esineellä oli pientä harkintaa ilmaisusta, mutta kyllä poju kaikki ilmaisi. Täytyy olla tarkkana tuon lähtökuvion kanssa, jotten kuormita sillä koiraa. Varmaan olisi myös parasta, jos joka esineelle olisi oma palkintokippo, jolloin ei tarvitsisi varastaa herkkua pois koiralta...

Illalla testasin kotona kulman tekoa apulautojen avulla. Kulmat olivat näin kyllä hienot, mutta Ihku kuormittui laudoista kovasti ja kontaktirikkoa esiintyi enemmän kuin laki sallisi. Ja sama jatkui, vaikka poistin laudat maasta. Tarkoituksena oli siirtää treenin pääpaino taas luoksetuloon ja jääviin, mutta heikkoa toimintaa... Ei sujut ei, ja niinpä päätin lopettaa, ennen kuin aiheutan suuremman luokan ongelmia. Näin se menee... joku päivä mali, joku päivä basset! ;)