Lauantaina 19.9.09 Piirimestaruuskisat Valkeakoskella. Huiiiiii! Jännitin hullun lailla, mutta koira oli ihana ja viis veisasi siitä! Tuomarina toimi mukava, mutta arvostelussaan tiukka Kaisa Lähdesmäki.

Luoksepäästävyyden alussa Ihkulla oli vaikeuksia perusasennon kanssa, kun ympärillä olevat koirat jännittivät. Sain siihen kuitenkin kontaktin ennen varsinaisen suorituksen aloittamista ja luoksepäästävyys sujuikin hyvin - 10!

Paikkamakuussa jättö ja etenkin loppuperusasento olivat hyvät. 1 min 30 s kohdalla viereisestä kehästä kuului käskyjä ja Ihku siirsi toista tassuaan niin, että kyynärpää nousi hetkeksi ilmaan. Tästä 9. Alussa oli myös maan haistelua, mutta siitä tuomari ei erikseen maininnut mitään. Molempia häiriötyyppejä täytyy alkaa työstämään.

Olimme vasta 12. pari yksilösuorituksessa, joten Ihku sai odotella välillä autossa. Virittely kehään mennessä oli hieman hakusessa... taisin yrittää hieman liikaa. Nämäkin harjoittelun ale ja myös vihjesana kehään menoon!

Seuraaminen taluttimessa alkoi huonosti. Sanottuani käskyn Ihku katseli vasemmalle ja jouduin vain lähtemään liikkeelle. Hihna nyppäsi koiraa aika lailla, mutta tämän jälkeen poju oli hommassa mukana ja seurasi hyvän tuntuisesti. Välillä aavistelin lievää väljyyttä, mutta muuten kokonaistunne seuraamisessa oli hyvä. Hieman koira lisäksi valuu taapäin... hienoinen edistäminen näyttää siis lähinnä korjaantuvan. Kaaviossa L-kirjain oikealle. Käännöksen jälkeen juoksuosuus ja takaisin tullessa yksi pysähdys. Lopussa täyskäännös - liike seis, jota en ole muistanut harjoitella lainkaan. 90 asteen käännökset sujuivat hyvin. Täyskäännöksessä lievää väljyyttä ja loppuperusasento aavistuksen etällä ja vino. - 8,5.

Vapaana seuraaminen tehtiin saman kaavion mukaan. Tämä sujui paremmin. Alkua lukuunottamatta virheet samat, eli väljä täyskäännös ja hieman vino viimeinen perusasento - 9.

Liikkeestä maahanmenon alussa varmistelin hieman maahanmenoa, ja omaa epävarmuuttani hidastin käskyn antamisen yhteydessä ja maahanmeno olikin sitten aavistuksen hidas. Loppuperusasento taas huippuhieno. -9. Tässä kohden kehuin hieman huonosti ja mulle jäi tunne, ettei Ihku palkittunut tarpeeksi hyvin...

Luoksetulo teknisesti hyvä, mutta vauhtia olisi saanut olla hieman enemmän. Epäilen, että ed. liikkeen epävarmuus ja huono kehupalkkaus vaikuttivat tähän. Siitä huolimatta - 10.

Liikkeestä seisomisessa ei meinannut lähteä mukaan, vaan jouduin antamaan uuden seuraamiskäskyn. Tämän jälkeen ok. - 8.

Estehyppy jännitti aivan kamalasti, mutta Ihku hyppäsi hienosti. Olisi voinut pysähtyä aavistuksen nopeammin. Odotti hienosti seisoen, kun tulin sen vierelle... jolloin astuin sen takavarpaille, minkä seurauksena koira otti perusasennon itsenäisesti... Ressukka! - 8.

Kokonaisvaikutus oli suullisen arvion mukaan kymppi miikka. Miinus siitä koiran varpaiden tallaamisesta. - 10. Ihku oli superhienolla fiilarilla vielä tuossa lopussakin ja kävi morjestamassa myös tuomaria uudestaan ja melkein jo haukkasi tätäkin tuttavallisesti kädestä.

Palkaksi supisleikit, kissanruoka ja normiruoka. Kyllä oli hieno päivä!

Kiitos joukkueellemme! Päivä oli kyllä tosi mukava, vaikka draamankin tunnetta piisasi. Yhdessä tätä on kiva tehdä! Onnittelut vielä Sarille & Ruubärtille piirinmestaruudesta!

Ehtoolla tajusin, että Ihku oli oikeasti aika hieno... Sehän sai koulutustasoonsa nähden päivän parhaat pisteet eli 90% maksimista! Ei huonosti! Ja varsinkin, kun tiedämme kuinka paljon työtä tuo koira on teettänyt!

Illalla kävin vielä kaikkien koirien kanssa puistokävelyllä. Taivas oli niin kaunis, että henki salpaantui... Nämä hetket ovat ihmeellisiä!