Paikkamakuussa ja -istumisessa olen käyttänyt maassa olevista nameista luopumista ja koira onkin todella terhakka. Se näyttää vain nousevan hieman liikaa tuosta, joten nyt täytyy miettiä millä saan mielentilaa hieman rauhallisemmaksi. Liika kiihtyminen aiheuttaa etutassujen siirtelyä istumisessa ja makuussa puolestaan pepa heiluu... Huaah! Jätöt ja loppunostot sentään ovat nyt kunnossa.

Seuraamisessa olen myös ottanut mukaan luopumisen nameista ja se on toiminut hyvin. Käännökset alkavat olla aika kivoja, myös täyskäänös oikealle alkaa olla sujuva. Peruutus ja täyskäännös vasemmalle pitäisi jossain kohden opettaa, ja toki tuota yleistä matkan kasvatusta pitäisi hiljalleen tehdä. Taidan kuitenkin jatkaa vielä luopumisteemaa niin, etä otan lelut mukaan kuvioon.

Jäävissä olen nyt muistutellut istumista. Se on hieman kaksiosainen ja loppu on siis aavistuksen hidas, mutta odotan, että kokemus tuo varmuutta tähän. Eri jäävien erottelu on pääosin kunnossa.

Luoksetulossa olen vahvistanut istumisen asennetta ja se onkin parantunut, mutta edelleen häiriöherkkyyttä on. Tässä pitäisi nyt olla maltillinen! Takapalkka on aktivoitu kohtuudella. Se ei ainakaan hidasta enää luoksetuloja. Toisaalta takapalkalle vapautus ei Ihkulle näköjään toimi ihan toivotusti, eli koira kyllä palaa innoissaan sille, mutta suuren kunniakierroksen kera eikä stopin kautta. Uppeja olen tehnyt myös uopumisen kautta ja ne olivat eilen hienoja. Näissäkin täytyy muistaa vain suunnitella treenisessio tarkasti, jottei mennä ojasta allikkoon! Ensin latenssiajan lyhennys, sitten palkkauksen odotusajan kasvatus.

Noudon jätän täksi viikoksi hautumaan, sillä en pysty keskittymään myös siihen sen vaatimalla intensiteetillä. Voi olla, että nouto jää muhimaan ihan loppuvuoteen... Toisaalta nyt voisi ottaa niitä yksittäisiä noutoja narupallolla, jottei homma täysin unhoitu!

Eilen otin toista kertaa avo-hyppyä, kun aktivoin ensin nuo istumiset, ja avot! Sehän sujui mallikkaasti, kun muistin antaa koiralle tarpeeksi miettimisaikaa hypyn jälkeen. Hieno sesse! Ja estekammokin on näemmä väistynyt, 60 cm ylittyy jälleen keveästi ja omaehtoisesti!

Kakeissa avo-suoritus lienee aika lailla kunnossa. En ole testannut, mutta kaikki palaset siihen on kyllä kohdallaan. Olen nyt keskittynyt ajan kasvattamiseen ja stimuluskontrollin luomiseen. Maasta ja istumasta seisomaan nousut siirtyvät vielä ajoittain aavistuksen liian eteen. Maahan paluut seisomisesta ovat yli 80% kunnossa, ja seisomisesta istuminenkin on pääosin ok. Näihinkin voisin takapalkkaa miettiä. Nythän siirtymisen estäminen on tapahtunut pääosin luopumisen kautta. Toisaalta myös eri asenoissa pysymistä pitäisi vielä vahvistaa vaikka sillä hihna-avusteella...

Ihkun perusmielentila on hyvä. Toki pientä vaihtelua on ja ajoittain kuurassa oleva maa tuoksuu tosi mielenkiintoiselta. Kuitenkin perusasennon tarjoamiset ovat nykyisin pääosin todella innokkaita ja eilen koira jopa joutui jäähylle, kun kiihtyi maneesitreeneihin menosta niin, että rupesi haukkumaan. Kertajäähdytteli riitti, ja lopputreenien ajan poju oli hieno!