Näin hyvät suunnitelmat korvautuvat uusilla! Niin tapaistani... ;)

Mutta... Päätin ilmoittaa Ihkun Tamskin helmikuun kisoihin. Koirahan osaa liikket jo kohtuudella. Nyt on reilu kuukausi aikaa työstää muu toiminta kisakuntoon.

Aloitin eilen hieman liian vaikeilla kisamaisilla treeneillä. Ei siis ole homma kunnossa vielä. Toisaalta se oli toki hyvä havaita het alkuun. Nyt aion ainakin yrittää tehdä kunnon treenisuunnitelmat!

Eilisistä treeneistä:

Kontakti ja seuraaminen aivan alkuun hyvät, mutta koska palkkaamattomuutta ei näin ole harjoiteltu, Ihkulla loppui usko kesken ja se rupesi jätättämään. Eli täydellisen surkea suorite minulta! Palkattuani seuraamista hieman, siirryin jääviin. Uppi teknisesti ok, kehuin välissä, mutten palkannut. Koiran vire laski... Siitä huolimatta liikkeestä maahanemon valmistelu hyvin ja liike teknisesti ok. Palkka edestä.

Kakkososuutta harjoittelin ensin Uldan kanssa, ja se sujuikin hieman paremmin. Jätin luoksetulon takapalkan paikalleen ennen aloitusta. Alkuun perusasennon vahvistaminen leikillä. Sitten nouto, niin että pidin koiraa kaulasta kiinni alussa. Nouto sujui teknisesti hyvin, palautuksessa vauhti aavistuksen vajaa muttei huono. Palkaksi noutokapulan revittämistä. Lopuksi vielä luovutus ja sivulle siirtyminen, jotka hyvät. Näistä kehut. Siirryimme luoksetuloon, jossa aluksi loppupätkä. Vauhti oli heikko, joten vahvistin eteentulosta ilman sivulle siirtymää. Toinen yritys hieman parempi. Jatkossa täytyy vahvistaa räjähtäviä lähtöjä! Sitten luoksari kaukaa ja pysäytys pelkällä käsimerkillä - kohtuullinen, muttei vielä yhtä nopea kuin suullisella. Näitäkin siis vahvistelen vielä.

Viimeisessä sessiossa aloitin kakeilla, joissa totaalijumi. Kiva! Uusinta sujui kuitenkin hyvin. Eli näissäkin täytyy alkuja vahvistaa niin kuin kaikessa. Otin vielä n. 3 min paikkamakuun. Etutassut liikkuivat hieman, mutta muuten ok. Alku- ja loppuasennot ok. Ihan viimiseksi vielä hieman namiseuraamista ja lähtöjen vahvistusta. Tämä sujui hyvin.

Eli tämän viikon teemana alkujen vahvistaminen. Seuraamisessa askelvariaatio-taulukko edelleen käyttöön. Lelut piiloon ja viivästetty palkka kaikessa mahdollisessa. Myös etäpalkan aktivaatio. Kotona aloitan taas aamu-pihatreenit ja pystytän esteenkin, jotta voin harkata myös hyppyä etupihalla. kYLLÄ SE TÄSTÄ LÄHTEE!