Uldalle tuli poskeen paise 1,5 viikkoa sitten. Onneksi sain Hakametsän eläinlääkäriasemalle pika-ajan Chronsin Annalle ja plikka sai het hoitoa. Kiitos Anna ja kiitos Minna! Super-ihanaa ja nopeaa palvelua! Tänään Ursula kävi sitten hampaan poistossa. Samalla lähti myös pieni mustunut etuhammas ja silmän alla kasvanut syyläntapainen. Nyt mummu alkaa olla jo kivassa kunnossa, tokkura alkaa olla poispyyhitty.

Myös Veeran kunto on heitellyt. Se on oksennellut nyt jo useampana yönä valtavia neste/ruokalammikoita. Varailin jo sillekin pika-ajan Hakametsään, mutta onneksi Primperan ja Antepsin rupesivat puremaan ja sain hoidettua koiran tällä erää itse. Jatkan vielä lääkityksiä ja riisi-diettiä, kunnes menemme parin viikon kuluttua tarkastukseen ja rokotuksiin vanhusten kanssa.

Onneksi Iihkali & Elvis näyttävät olevan kuosissa...

Ipanalla oli siis 2. kisamaiset treenit tänään. Aikaa on vain hieman yli kuukausi, joten yritän päivittää nämä nyt mahdollisimman hyvin. - jospa niistä olisi sitten hyötyä tulevaisuudessakin!

Yritin pitää koko ajan palkan poissa näkyvistä. Mukana viivästettyä palkkausta kehujen jälkeen ja myös leikittämistä ilman leluja. Yhden leikittämisen aikana Ihkun pikku piru heräsi ja koira kävi hieman tosissaan hyökkäyksiin ja puruihin. Rauhoittui kuitenkin nopeasti ja sen jälkeen leikki rennommin. Aina leikkimisen jälkeen myös rauhoittumista, jotta lähdöt vastaisivat enemmän kisatilanteita.

Aloitin omaehtoisen kontaktin vahvistamisella. Sitten kaket takaperin ketjuttaen. Seuraavaksi hain noutokapulan. Pidin Ihkua kaulapannasta heiton ajan. Muutama vahvistus istumisesta ja lopuksi nouto, joka kohtuullinen. Palkaksi kapulan vetoa ja lopuksi vielä hieno luovutus. Tämän jälkeen tein taas kaket (ajatuksena oli loppuliikkeiden ketjutus), mutta alussa pientä huomiokyvyn herpaannusta, ja vasta toinen satsi onnistui. Koska olen hieman hidas ajatuksissani, jatkoin liikkeestä maahanmenoon, joka sujui muuten hyvin... paitsi koira istui ensimmäisellä käskyllä... ;) Ja tämän jälkeen taas nouto ja kaket, joissa into ei kyllä ollut enää halutunlaista. Pöljä minä!

Pikku tauon jälkeen siirryin luoksetuloon ja seuraamiseen. Nämä onneksi onnistuivatkin ja jäi koko treenistä hyvä maku suuhun. Ensin lähdön vahvistus seisomisesta. Erikseen edestä sivulle siirtyminen ja tämän loppuosan ketjutusta. Sitten pitkältä matkalta lähdön vahvistamista useampaan kertaan. Viimeiseksi vielä puolivälissä tai hieman sitä ennen vauhdin vahvistus ja sitten vielä riskillä yksi pysäytys pelkällä käsimerkillä ja heti takaa palkka. Ja kannatti. Vauhti oli hyvä. Hieman Ihkulla meni aikaa tajuta käsimerkki, mutta kun tajusi yhden laukan jälkeen, veti liinat todellakin kiinni ja liukui nelitassua eteenpäin, ja tästä täpöllä taakse. Hieno piski! Jatkoin leikittämisestä seuraamiseen. Alkuun odottamisen vahvistamista ja myös lähdön vahvistusta, sitten myös juoksuun lähtö kävelyn kautta. Hyvin sujuivat ja koira oli oikein sopivalla mielialalla.

Kotiintulomatkalla Ihku tarjosi hienoa seuraamista. Max. 60 askelta, josta juoksuun siirtyminen ja vasta tästä palkka!

Illalla kasasin tokoesteen etupihalle. Naapurit pakkasivat autoaan hiihtoreissuun ja tästä tuli sopivasti häiriötä. Hienosti Ihku käyttäytyi. Hiukan katteli, mutta ei lainkaan eggrea ilmassa! Itse hyppy sujui kivasti, kunnes laitoin ruokakupin esteen taa tarkoituksena lähettää koira sille. Ihkulle ilmaantui kuitenkin kauhea bc-jumi, eikä se voinut hypätä ruokakippoa kohden... auuuh! Seuraavalla kerralla otan lätkän avuksi, kun viritän vastaavan tilanteen. Ja kentälle taidan laittaa ruokakippoja joka paikkaan houkutteeksi!

Mutta taas tuli päivitettyä osaamista. Olen tyytyväinen. Seuraavalla kerralla treenaan vain yhtä liikettä/osio, ja edelleenkin alkujen vahvistus ja takaisinpäin ketjutus rulettaa!