Taas pikatreenit tenniskentällä. Aloitin suunnitelmien mukaanluoksetulolla, jossa alkuun lopun vahvistus. Hieman mietityttää tuo etäisyys edessä istumisessa. Taidan tarvita apusilmät asian arvioimiseksi. Sivulle siirtymä hyvin.

Otin pitkällä matkalla pysäytystä. Ensimmäisessä vauhti oli hirmuinen ja koira luisti jäätä pitkin vastaavasti. Palkka edestä. Uusinta oli hieman parempi ja tästä takapalkka, joka oli aiempaa kauempana. Kolmannella kutsulla huusin hieman vaisusti, mikä vaikutti Ihkuun, joka tuli ja ennakoi pysäyksen. No tästä palasimme höpsötellen alkuun ja korjausosuus oli taas hyvä. Liikkeen loppuosa siis nyt arvioon!

Kakkostreenissä vuorossa oli nouto. Testasin noutokapulalla palkkausta, jotta saisin paluun hieman vauhdikkaammaksi. Ei ihan toiminut halutusti... Mutta positiivista oli, että koiran ilme pysyi toistoista huolimatta hyvänä ja nyt kapulan heiton ajan odottaminen sujuu jo hyvin (ainakin 80%:sti). Seuraavaksi otan toisen kapulan mukaan ja vapautan koiran jalkojen välistä sitä hakemaan jo ennen loppuasentoa. Näin luulisi loppumetrien vauhdin vahvistuvan.

Viimeisenä seuraamisrääkki! Teemana alkuun vasemmalle kääntyminen ja askelmäärien pyöritys viiteen saakka ja sitten myös 6 ja 7 keskiarvolla. Vasemmalle homma sujui hyvin, mutta un tin oikealle käännöksiä, koko pakka levähti taas! Aaargh! Tässäkin taidan tarvita apusilmiä, mutta luotan kyllä myös omaan tunteeseen asiassa.

Kävin pikku lenkillä porosten kanssa ja kotiin palattuamme hinkutimme Ihkun kanssa seuruuta vielä hieman etupihalla. Viritin taas vasemmalta palkkausta mukaan ja kun toistin tätä vielä päivä- ja iltaruoalla sekä perjantai-aamulla lenkillä wubban avulla, niin johan alkoi homma toimia. Nyt siis vahvistan oikealle käännöksiä vasemmalta ja ajoittain vasemmalle käännöksiä oikealta, jottei peruasento siirry liian taakse. Jesh! Eiköhän se tästä. Nyt vain systemaattisesti matkan kasvatukseen!