Pakkasta -20 ja uusi Tamskin halli, joka ei ihan ollut lämminnyt, kun pääsimme paikalle. Hui! tuomarina Tiina Heino.

Yritin naksutella Ihkulle kontaktia, mutta jännittäessä ihminen näköjään regressoituu ja niinpä se meni enemmän houkuttelun puolelle, ja sheipattua koiraa ei kannata houkutella! Ihku-raukka oli aivan ihmeissään eikä houkuttelu tietenkään johtanut siihen mitä ajoin takaa...

Pääsimme 2. paikkamakuuryhmään poissaolojen vuoksi. Tästä 5p. Ihku oli levoton ja oli noussut puolivälissä istumaan. Kun vein sitä kehästä ulos, olin tyhmä ja yritin taas saada houkuteltua kontaktia esiin... tästä koira silmin nähden jo ahdistui...

Yritin rentoutua omaa vuoroamme odotellessa ja onnistuinkin varmaan jotenkin. Ja seuraavaa tapahtui:

Seuraaminen 8,5p. Ihku jäi kulmassa kertaalleen seisomaan, otti etäisyyttä juoksussa. Jahka rupesin itse hengittämään, seuraaminen muuttui normaaliksi.

Liikkeestä maahanmeno 0. Jo lähdössä epävarmuutta, ja videolta näkyi kuinka Ihku teki liikkeestä istumisen epävarman näköisenä.

Luoksetulo 6. Iippa otti häiriötä hallin toisessa päässä olevista koirista enkä meinannut saada sitä perusasentoon. Lähtösento jäi sitten vinoksi, seisahtuminen oli hitaahko (mutta ei siis olematon!) ja loppuasento edessä vino.

Liikkeestä seisominen 10. Ennen liikettä sain Ihkun ensimmäisen kerran rentoutumaan ja se jopa roikkui hampaillaan hanskassani! :) Ja rentoutumisen huomasi, sillä nyt koira tiesi, mitä tehdä ja pisteet olivat täysin ansaitut.

Nouto 8. Palautusvauhti hitaampi kuin meno, mutta laukkasi kapulan noston jälkeen kuitenkin hieman, mihin olin tyytyväinen. Ei irrottanut ensimmäisellä käskyllä!

Kaket 10. Koira ahdistui taas hiukan, mistä johtuen liikkeet maahanpäin olivat hitaahkoja. Mukana lisäksi selvää kiertymistä oikealle, mutta kaikki vaihdot ensimmäisellä käskyllä ja ilman viiveitä tässä.

Hyppy 0. Ihku ei halunnut hypätä. Ja kun sain sen vihdoin hyppäämään, ympäristön häiriöt kävivät suureksi enkä meinannut saada koiraa luokseni. Varmaan tästä johtuen kokonaisvaikutus 7.

Yht. 123p/3. tulos.

Kokeen jälkeen Ihku rentoutui silminnähden! opetin sen houkuttelun ja annoin sen tarjota asioita. Voi, kun olisi tuon tajunnut heti alussa! Mutta oppia ikä kaikki.

Mukavat kokeet, mukava tuomari ja liikkuri sekä mukavat kanssakilpailijat. Koulutus on vielä kesken, mutta siihen nähden homma sujui kuitenkin kokonaisuudessaan kohtuudella = videolta homma ei näyttänyt NIIN pahalta kuin miltä se kehässä tuntui! ;) Ihku ei selvästi tiennyt mitä sen pitää tehdä, ja siitä virheet ja yleinen epävarmuus. Kokeita täytyy harjoitella enemmän, yleistyksestä on pidettävä huoli ja jatkossa mun on muistettava, että koira tekee, ohjaaja on passiivinen! Ihana Ihku!Pusu