Vietimme ikimuistoisen viikonlopun Trainer's Choicen kanakurssilla Kangasalla 5.-7.2.! Mukana Jaana & Tommy tietenkin, Salzi, Sari, Henna, Päivi, Keijo, Elina, Outi ja minä sekä ihanaiset kanamme! Minulla siis Anelma & Sanelma, Sallalla Loviisa & Merikukka, ja muilla muita... :)

Opin viikonlopun aikana NIIN paljon, että pää sauhuaa edelleen ja koko viime yön näin unta kanan sheippauksesta! Elämäni paras koulutusviikonloppu eläinten suhteen!

Koska kaikkea sitä oleellista mitä opin, ei voi kirjata, kirjaan tähän vain kanojeni saavutukset: Anelma (vanhempi kaakattaja) pääsi muotoerottelussa neljään kohteeseen, mutta edelleen kurssin loppuessa pyöreä haluttu kohde ja monikulmio menivät sekaisin. Näiden erottelussa %-osuudet 60/40 luokkaa, muiden kohteiden suhteen virheitä ei tullut ensimmäisen yhden nokkaisun jälkeen.

Sanelma saavutti värierottelussa vaikuttavan varmuuden ja pystyi kevyesti odottamaan myös 20s, kun oma väri oli pois pöydältä! Kuminauhan vetäminen olikin huomattavasti haastavampaa. Loppusaldona ainoastaan toistuvat kummarin nokkaisut ja alle sekunnin vedot.

Huh! Ajoitus, kriteeri, vahvistetiheys, session kokonaisaika! Kaikki olivat huomattavia haasteita! Tunteet kirmasivat jälleen normaalia sinikäyrää ja ohessa Salla-raukka sai lähes kuulla kunniansa... Mutta kyllä se kärsivällisyys myös kasvoi, ajoitus parani, kriteerin määritys ja pitäminen tarkentuivat ja sillä päästiin loistaviin vahvistetiheyksíin. Vain oma kokonaiskestokyky alkoi piiputtaa... :)