Koe lähstyy ja ohjaaja alkaa oireilla... Eilen lenkillä päätin treenata kaket, liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon lenkkipolulla. Jep! Kooma! Ei tullut mistään mitään ja ahdistushan siitä.

Lopetin touhun lyhyeen ja pää sauhuten jatkoin matkaa kohti Prismaa. Matkalla rupesin pyytämään Ihkua maahan aina sen tarjotessa katsekontaktia. Aiemminhan olen vain vahvistanut kontaktia. Alkuun homma sujui tosi hitaasti ja jossain kohden penne selvästi väsyi ja vähensi kontaktin ottoa. Matkan kuluessa homma rupesi kuitenkin toimimaan ja kotiin tullessamme maahanmenosta oli tullut jo aika kiva ja todellakin eri paikoissa!

Paluumatkalla treenailin jäähallin kentällä. Alku taas kamalaa. Ihku otti häiriötä kaikesta mahdollisesta ja mun pinna venyi ja paukkui. Ihan lähdettiin luoksetulosta, jossa koira jäi vain istumaan ... ei siis tullut lainkaan, kun piti tuijotella silmä kovana ympärille. Auuuh!

Hermo meni, mutta pää toimii näköjään siitä huolimatta, eli jotain edistystä on tapahtunut! Aloitin supikoiralla edessä istumisen ja lähdön vahvistamisen, etäisyys 0,5m. Tästä etäisyyden kasvatusta ja pian homma alkoikin sujua ja sain hienon luoksetulon koko matkalta ja kohtuullisen stopinkin. Päästin koiran takapalkalle, mutta viekkaat varikset olivat huomanneet treenaamisemme ja niitä oli saapunut lähistölle kytikseen. Iippa meinasi lähteä varisjahtiin, mutta ehdin väliin ja sain suunnattua koiran takana olevalle supinturkille.

Jatkoin noudon paluun vahvistamista vihreällä ihmepallolla. Jätin Ihkun seisomaan kapula suussa ja kutsuin nouda-sanalla. Naks ja vauhdista palkka. Viimeinen aivan eteen saakka hienosti! Eli ratkaistu on tämäkin ongelma ja avain on jälleen ajoitus ja ohjaajan liikkumattomuus ennen naksausta, mutta toki myös oikea palkka on löytynyt.

Lopuksi otin seuruuta ja yritin siirtää perusasentoa hieman taaemmas. Varikset kyttäilivät nyt todella lähellä ja sain vahvistella kontaktia aika lailla. Itse seuruut jees.

Ja viho viimeiseksi kaket, joissa hieman taas ympäristön ihmettelyä, mutta kokonaisuus ok ja palkaksi ruoat takaa.

Eli nyt lähden yleistämään kaikkia grundiksia ja avo-liikkeitä pitkin maailmaa. Normilenkeillä voin ketjuttaa kontaktiin ainakin jäävät, mutta myös seuraamisen, miksen myös kakeja ja luoksetuloa. Näitä siis teen tämän vuoden ja tavoitteena on oikeasti saada homma toimimaan kaikkialla ja mahdollisimman suurissa häiriöissä!