Kävimme Sarin kanssa jälleen Jaanan ja Tommyn valmennuksessa.

Nämä oivalsin:

Määritä koiran jakson pituus/ toistojen määrä. Normikoira jaksaa n. 3 jaksoa sessiossa. Näitä sessioita n. 3/treeni. Treenejä esim. 3/pvä.

Tänä aamuna testasin ja totesin, että Ihku jaksaa n. 1 min 20 s jakson aikana. Voin siis pitää jaksoa n. 1 minuutin mittaisena. (Testasin antamalla koiran tassuttaa lätkää futonilla, josta seurasi kosketuskepin esiintulo ja tämän kosketuksesta naks)

Kun käytös on nimettyja 4 paikan alkuyleistys on tehty, yleistetään 20 paikkaa. Tämän jälkeen 20 eri häiriötä. Vasta sitten jakson ajan kasvatus/toistojen määrän kasvatus ja etäisyys mukaan.

Latenssia opetettaessa kaikki muu toiminta pois. Vaikka 10 latenssi-treeniä/päivä. Nopeus riippuu puhtaasti siitä kuinka lyhyen latenssin onnistuu koiralle opettamaan. Ketju kosketuskeppi - istu - nouda - tänne

Harjoittelin kosketuskepin latenssia. Aluksi 1 min aika, mutta se oli mun keskittymiselle liian pitkä, joten tiputin jakson keston minuuttiin. Aluksi latenssi 1,5 s, pääsin 0,5 sekuntiin. Muista penalty-time n. 3s! Otin 3-5 jaksoa sessiossa. Kun asia vaikeutui, tuli tunne, että Ihku oli kolmessa ensimmäisessä parhaimmillaan, joten jaksojen määrää ei kannata kasvattaa kolmen yli. Tämä täytyy vielä kotona määrittää.

Vaikeutus, kun kaksi peräkkäistä jaksoa onnistuu 80%:sti saman session aikana! Kotona täytyy nyt siis vaatia välitöntä toimintaa 0,5s latenssin sijaan! Hui!

Kiitos Tommy & Jaana! Huikean opettavaista! Kyllä pää nyt sauhuaa!