Leikkiminen ja suhdetoiminta on nyt kaiken A ja O pientä kontrollia unohtamatta! Vaikkei tällä olisi mitään vaikutusta tokotteluun, se tekee kuitenkin sekä minulle että koirilleni paremman olon, ja se onkin kaikki mitä haluan

Rupean nyt pyörittelemään noita avo-liikkeitä eri paikoissa ja häiriöissä. Harjoittelen uusia asioita aiempaa vastaavasti ihan yksikertaisesti ja yksi asia kerrallaan, mutta ns. vanhoja liikkeitä otan isompina annoksina. Myös ihan perusleikkiminen kuuluu osana treeneihin. Ja pikkuasioiden ketjuttaminen, kuten ensin perusasennossa odottaminen, ja sitten tästä seuraamaan lähteminen tai maahanmeno käskystä.

Aamulla naksuttelin maahanmenoja sekä perusasennosta että jäävänä liikkeenä ja hienosti sujui. Myös paikkamakuun ajan kasvatus on nyt ihan systemaattisesti mukana. Ennen töihin lähtöä harkkasin myös hieman käsittelyä nostamalla Ihkun sohvalta ylös. Ensin sain vastineeksi murinaa, mutta puutuin tähän selkeästi ja jatkoin harjoittelua, ja niinhän koira tyytyi kohtaloonsa ja rupesi vain hartaasti nuolemaan poskeani. Ja mikä parasta, se ei kirmannut pakoon, kun päästin sen alas, vaan jäi siihen portaisiin pyörimään ja antoi lääppiä oikein kunnolla uudestaankin... minkä jälkeen se rupesi leikkialligaattorina syömään käsiäni ja pyörimään niska alhaalla maassa! ;)

Hiljaa hyvä tulee, mutta nyt olen asettanut itselleni tavoiteajaksi toukokuun. Sitten siirrymme eteenpäin eli aivan uusien voittajaluokan liikkeiden opetteluun.