Treenasimme porukalla paikkaistumisen ja -makuun 1 ja 3 min. Hienosti meni. Sain jopa Ihkun leikkimään välissä ilman leluja ja siirtymiset sekä kehään että pois tapahtuivat ainakin kohtuullisessa kontrollissa.

Yksittäissessioon leikitin koiraa ensin kontaktista ja kakejen aluista. Sitten kehään seuraten. Akka oli suorittanut kaket juuri samassa paikassa ja maan haiseminen aiheutti ylimääräistä vaikeutta "kokeeseemme". Mutta tätä täytyy treenata siis! Jättö ok, mutta haistelun vuoksi istumaannousu vasta toisella käskyllä. Myös toinen istumaan nouiseminen tapahtui hieman viiveelle, kuitenkin yhdellä käskyllä ja asennot olivat vaikeudesta huolimatta täydet. Palkaksi hieman leikittämistä ilman leluja ja pian kontaktiin, jotta ympäristö ei pääsisi häiritsemään. Tästä AVO-hyppy, jossa meinasin jälleen siirtyä koiran luo alo-tyyliin, mutta muistin ja palasin paikalleni. Paluuhyppy ja perusasento hienot! Ja tästä jo kunnon palkka uudella isolla geelipallolla. Jatkoin vielä seuraaamista geelipallo oikeassa kädessä. Ihku oli tosi innokas ja alkoi edistämään! Tässä täytyy siis olla tarkkana myöskin...

Aivan lopuksi hain Ihkun vielä kentälle ja teimme muutaman puunkierron ja stopin sekä läpijuoksuja. Tämä homma alkaa selvästi toimimaan. Pysäykset ovat nopeita, mutta niissä on aavistus kierrettä vasemmalle. Täytyy siis muistaa palkata koiran oikealle puolen, jotta suoruus pysyy edes jonkinlaisena. Ja pian täytyy ottaa myös luoksetulosta makuut mukaan.

Kiitos koko huikealle treeniporukalle hyvähenkisestä "koetapahtumasta"!