Treenasimme maanantaina Sarin kanssa kamalassa sateessa. Koirat siristelivät silmiään minkä ehtivät, mutta kamalasta säästä huolimatta treenit onnistuivat varsin hyvin.

Ipana aloitti perusasennon ja seuraamisen käännösten vahvistamisilla. Ajoittain pakka tuntui hajoavan, mutta välillä ihan hyviäkin suoritteita. Näitä täytyy ottaa taas systemaattisesti, jotta oikea tekniikka löytyy. Ilmeiseseti perusasennon siirto hieman taaemmas on sekoittanut vallan pikku porosen päätä... Session loppuun vielä jäävien vahvistamista. Näissä täytyy ylläpitää nopeutta vielä tarjoamisten kautta ja pitäisi etsiä jostain joku peili, josta näkyisi kuinka tekniikka pitää. Tai sit täytyy treenata avusteisesti jättöjä, jotta saadaan nopea tekniikka myös kokonaisiin suorituksiin.

Kakkososuudella pari noutoa hetsaten. Eka kerralla kapula hukkui hiukan, mutta toinen oli jo parempi. Hieno sesse! Tästä puunkiertoon, johon Ihku viiletti superinnoissaan. Ensin luoksetulo eteen saakka. Sitten pysäyksen vahvistaminen pallolla ja lopuksi pysäys käsimerkillä, ja tämä oli hieno. Palkka luoksetulosuuntaan. Sateen vuoksi jätin tunnarin nyt väliin, mutta teimme ohjatusti kakeja n. 8 askeleen päästä ja nämä sujuivat kaikki hienosti! Hiukan liike on jähmeää, kun koira keskittyy, mutta ei se liian hidasta ole. Mutta toki tuossa täytyy olla tarkkana, ettei homma hidastu liikaa, eli myös vauhtia on vahvistettava. Ihan lopuksi ruutuun lähetys reilun 25 m päästä ja heyti lähetyksen jälkeen naksu, ja maksuksi ruokakippu ruudusta. Hiukan Ihku ihmetteli naksausta, mutta jatkoi kuitenkin hienosti ruutuun saakka.

Huaaah! Kauheasti olisi vahvistettavia asioita, ja aina joku levähtää, kun sitä ehtii treenata vähemmän. Mutta ehkä nämä kaikki paranevat hiljalleen.