Jälki n:o 237 Initioksen takanurmelle. Pituutta jäljelle tuli vaivaiset 160 askelta ja mukana oli kulmia. Lopussa n. 50 askeleen suora, joka loppui yllättäin. Vanhentumista n. 1/2h.

Ihku oli het lähdössä innoissaan jäljelle, mutta treenasin hiukan maahanmenoja ennen jäljestystä, ja kyllä sekin pojulle sopi. Hetken leikkisession jälkeen siis jäljelle, joka suijui kivasti. Koiralla oli intoa hirveästi ja kulmat sujuivat ok. Suoran päätteeksi jälki siis loppui ja viskasin viimeiselle askelmalle läjän kananugettimössöä. Ihku alkoi etsiä jälkeä ensin vasemmalta ja se kiertyi lähes täyden ympyrän havaitessaan nanskat takajalan tyvessä. Eli hyvin koira pysyi paikallaan, eikä lähtenyt haahuilemaan. Mutta! Se ei olisi millään uskonut, että jälki loppui siihen, vaan olisi jatkanut jäljen etsintää, vaikka maahan jäi vielä hiukan ruokaa.

Summa summarum; Ihkun motivaatio jäljellä alkaa olla hyvä. Tuoreempi jälki oli selvästi helpompi työstää. Luulen, että teen nyt eri-ikäisiä jälkiä lyhyellä liinalla ja estän koiraa hillumasta, jos jälki hukkuu. Mahdollisesti voisi jopa vahvistaa vielä kertaalleen tällaisella jäljen loppumisella tuota paluuta sinne, missä jälki vielä oli... Täytyy kysyä mestarilta vielä vinkkejä!