Sunnuntaina meillä oli vaihteeksi koetreenit Algolilla. Mulla oli hiukan kipeä olo, palelsi ja muutenkin kyrsi. Siihen suhteutettuna sain Ihkun ihan hulluksi - se hyppi ja pomppi ja puri karkeloidessaan minkä ehti. Jeps. Nyt ollaan päästy siihen, että leulja ei tarvita välttämättä palkkaukseen, mutta seuraavaksi pitäisi rakentaa hillitympään palkkausta, josta voi käyttää kehässäkin.

Mutta itse liikkeistä: Paikkamakuu ok.

Seuraamisessa tuhisi innokkaasti ja perusasennot pitivät paikkansa (=tarpeeksi takana), mutta käännöksissä taas väljyyttä. Luoksetulossa olisi pitänyt puuttua asiaan, mutta tajusin liian myöhään, eli Ihku havaitsi "kokeenomaisuuden" ja himmasi reilusti vauhdissa. Pysäys kuitenkin hyvä, loppuasento hiukan vino.

Kakkosvaiheessa vuorossa olivat jäävät, mutta nyt seuraaminen oli surkeaa. Olisi pitänyt pysähtyä tähän, mutta sairaan hoksottimet eivät toimineet. Itse jäävät sujuivat kohtuudella eli ei sekoiottamista, mutta istuminen ja maahanmeno olivat hitaahkot, vain seisominen hyvä. Siirryin tästä hyppynoutoon, joka oli yllättäin tosi hieno. nyt ilme piti alusta loppuun. Tästä palkka ja tunnariin, jossa Ihku meni hyvin kapuloille, haisteli omaansa, mutta valkkasi kuitenkin väärin ja toi väärän. Kävin hajustamassa omaa uudestaan ja täydennettiin tyhjä paikka. Nyt pikkukoira keskittyi paremmin ja oma nousi varmasti. Nostosta supikoira palkaksi.

Ihan loppuun otin vielä ohjauksella kaket n. 5 m etäisyydeltä. Farra aiheutti kamalasti häiriötä, mutta muutaman yrityksen jälkeen Ihku alkoi keskittyä ja vaihdot onnistuivat teknisesti hienosti!

Jep. jep. Koira oli hyvä, mutta mä huono. Seuraavaksi täytyy tosiaan alkaa rakentamaan järkevästi tuota palkkaamattomuutta ja kehäpalkkausta, ja toisaalta täytyy taas vahvistella seuraamisen käännöksiä ja jääviä. Ne mitä on treenattu eniten viime aikoina, toimivatkin parhaiten. Hyvä niin.