Olen treenaillut pari-kolme kertaa päivässä ihan minitreenejä, mutta oppiminen on edistynyt hienosti sunnuntain koetreeniä silmällä pitäen.

Perusasennon paikka on siirtynyt nyt selvästi taaksepäin ja askeleet paikalla alkavat olla ihan kivasti kasassa. Vasemmalle sivuasekeleet ovat ehdottomasti vaikeinta, ja peruutuksen suoruutta voi vielä säätää. Hidas seuraaminen on nyt myös aika kivaa ja huomasin, että liikkeestä perusasento täytyy tehdä vasemmalla jalalla, jotta koira ei valu perusasennossa liian eteen!

Jäävissä istuminen on taas löytynyt ja sekoilua eri liikkeiden välillä ei juurikaan tapahdu. Nopeuden arviointiin tarvitsen toiset silmät, mutta kohtuullisia nuo suoritteet ovat. Nopeutta täytyy vain muistaa vahvistaa jatkuvasti, vaikka osin tarjoamisen kautta.

Luoksetulo on sykähdyttävä! Eilen onnistuin pysäyttämään koiran 30 askeleen luoksetulossa n. 1/3 osaan matkasta eli tämä alkaa nyt vastata tavoitetta eli voi/evl-stoppia, ja stoppi oli siis superhieno! Ja kaikista parasta, että vauhdissa ei ole tapahtunut nyt minkäänlaista hiipumista, eikä myöskään ennakointia ole ollut ilmassa. Loppueteentulojakin on harkattu. Niissä varsatamisia ei ole tapahtunut, mutta koiran ilme enteilee, että niitä kyllä tulee vielä!

Noudoissa hyvä ilme on pysynyt ja olen ruvennut ottamaan hetsaten hieman menoakin kapulalle. Hyvä hyvä!

Kakeissa seisomaan nousu on nyt hiukan hukassa eli Ihku loikkaa helposti tosi selvästi eteenpäin ja paino jää eteen. Tästä huolimatta istumaan ja maahanmenot hankalasta asennosta onnistuvat! Eli nyt täytyy tuota oikeanlaista seisomista vahvistella. Ihanaa. Jumituksia ei ole ollut ja meillä on kivaa! Tänään aloitin myös käsimerkkitreenin yhdistämisen kaukoihin. Istumismerkki on vaikein, muut ihan ok.

Että sellaista! Ihanaa!