Sain kamalan flunssan enkä päässyt sen vuoksi kuntonyrkkeilyyn. Onneksi Sari lähti ex tempore treenailemaan, niin ei mennyt päivä "hukkaan"!

Ihku aloitti ruudulla, joka oli tehty etukäteen. Sen takana pallo, jota koira ei kuitenkaan huomannut. Lähti heti ensimmäisellä käskyllä hienosti ruutuun. Eteneminen oli suoraa, hiukan pomppivaa ja kahdesti koira vilkaisi olkansa yli taa. Naksu ja palkka ruudun löytymisestä. Toisella kertaa näytin takapallon Ihkulle ja nyt ruutuun meno ei olisi voinut parempi ollakaan! Sitten läheltä keskustan hinkuttamista, joka ihan kohtuudella, mutta tässä täytyy nyt tehdä lätkätreeniä hiukan enemmän, jotta koiralle ei tule epävarmuutta keskustasta ja koko tehtävästä.

Ruudun jälkeen otin hyppynoudon kahdesti ja metallatasamaanoudon kerran. Apuna vielä niskanahasta kiinnipito. Ensimmäisessä hyppynoudossa palkka nostosta, toisessa tulosta. Kaikki noudot sujuivat järjettömän hyvällä fiilarilla! Selkestä Svartbergin metodi toimii ja hyppynoudossa kapulan heitto mahd. lähelle on myös auttanut. Tästä vinkistä kiitos Heidille. Ja tasamaanoudossa päästän koiran nyt vielä hiukan liikkuvan kapulan perään, jottei koko esine huku, ja homma tyssää siihen.

Tauon jälkeen aloitin piilonkierrolla ja luoksarin stopeilla. Nyt seisomisessa hiukan valumista eikä maahanmenokaan ihan täydellinen. Jatkan siis suorapalkkausta näissä. Koiran asenne oli kuitenkin edelleen loistava, vaikka jouduin lähettämään sitä uudestyaan ja uudestaan piilon kiertoon, sillä poju ennakoi tällä kertaa kaikkea mahdollista.

Luoksarin jälkeen siirryimme tunnarin jossa mieliala edelleen hieno, mutta nyt homma meni arpajaisiksi... Eli nyt, kun Ihku näyttää keksineen tunnariin hyvän fiilarin ja vauhdin sekä menoon että paluuseen, on hajuerottelu kadonnut! Jep jep! :)

Kiitos Sari hyvistä treeneistä! oli tosi mukavaa!

Illalla ja aamusta palauttelin tunnaria kotona mieleen ja jouduin todellakin palaamaan aakkosiin, eli siihen, että Ihku haistaa mun kädessäni olevaa kapulaa. Yksi kerrallaan lisäsin sitten muita kapuloita ja alkuun otin vain nenämerkkausta. Tänä aamuna koira malttoi sitten haistella jo koko 6 kapulan arsenaalin ja valita omansa ilman, että tapahtui yhtään virhettä. Eli huh! Kyllä tämä tästä.