Taas on aika vierähtänyt, mutta ei traanaamatta!

Olen vahvistellut luoksetulon eri osa-alueita viimeisen viikon ajan, ja nyt täytyy taas himmailla, sillä mä alan kyllästyä ja koiran vauhdissa on tapahtunut aavistus hidastumista. Luoksetulotkin siirtyvät siis oheiskoulutukseen kuten ruutu aiemmin.

Ihkun maassaoloasenteessa on edelleenkin vahvistamista. Maan hajut etenkin Canis-areenalla huumaavat pikkuisen. Tästä huolimatta lähtövauhti on ollut ok (aivan viimeistä treeniä lukuunottamatta). Ja maahanmenokin on nopsa.

Stoppien suhteen päätin, että tärkeintä on pitää kriteeristä kiinni. Kun tämän päätöksen tein, Ihku ilmeisesti kuunteli salaa, sillä sen jälkeen se on tehnyt vain superhienoja pysäyksiä. Nyt treeni sujuu niin, että ensimmäisellä kutsulla pysäytän käsimerkillä ja palkkaan vain mikäli stoppi on riittävän hyvä. Seuraavan kustun ja pysäyksen vahvistan sitten samaan aikaan heitettävällä pallolla.

Maahanmenojen suhteen olin jo hieman epätoivoinen, sillä Ihkulla ei tuntunut olevan lainkaan kunnollista maahanmenotekniikkaa vauhdista. Koira vain valui ja ryömi, vaikka reaktio käskyyn olikin välitön. Nyt olen harkannut asiaa lätkällä ja tällä hetkellä Ihku stoppaa nopeasti ja menee ikäänkuin paikaltaan maahan. Alaslaskeutumisessa on vielä hieman hitautta, mutta ryömimistä ei ole enää esiintynyt! Jesh! Vahvistelen nopeita uppeja ja maahanmenoja erikseen vielä lätkällä ja yhdistelen maahanmenoa sitten välillä luoksariin sekä lätkän kanssa että ilman.

Loppupätkä on muuten ok, mutta edessäistumispaikka on hieman etäällä. Tätä olen vahvistellut nyt jalkojen välistä annetulla palkalla. Perusasentoon siirtyminen on priima.

Jeps. Seuraavana katse kohti noutoja!