Ruututreeneissä keskittyminen tuotti tulosta. Viikon harjoittelussa pääsimme kasvattamaan ruutuunmenovauhtia ja keskusta alkoi löytyä kivasti ilman vauhdin hiipumista. Opetin Ihkulle myös maahanmenon lätkälle ja sain muutamia harjoituksia myös niin, että koira juoksi ruutuun, pysähtyi ja meni maahan käskystä. Torstaina teimme tämän ihan kylmiltään muutaman kontaktin vahvistamisen jälkeen ja tuolloin ruudussa ei ollut edes lätkää. Wow!

Lisäksi treenasin seuraamiseen lähtöjä, mutta näissä maassaolemisen huono asenne hiukan häiritsee. Ihku rupeaa siis nuuskimaan ympärilleen eikä katsele perääni. Jatkan vielä tämän työstämistä peruutellen pois koiran luota ja vahvistellen maassa olemista epäsäännöllisen taulukon mukaisesti.

Välillä olen ottanut myös muutaman kake-sarjan ja etäisyyden kasvatus on tuottanut Ihkulle epävarmuutta. Nyt treenaamme täydellä matkalla sarjaa man - istu - up. Istumaan nousu on hyvä, mutta seisomaan nousussa Ihku jähmettyy helposti. Mutta nyt sen tekniikka on pysynyt hyvänä, eli etenemistä ei ole, ennemminkin taaentumista yhden tassun siirron verran. Eli jatkamme tässä rauhallisesti koiran itsetuntoa nostattaen.