Sunnuntaina maneesilla ei todellakaan ollut ruuhkaa! Sari oli paikalla ensimmäisen puoli tuntia, mutta sen jälkeen treenailimme Marikan kanssa kahden. Ja hyvät treenit oli!

Alkuun siis kimpassa paikkamakuu & -istuminen. laitoin Ihkulle namit tasuujen päälle, mutta se oli hiukka haastavaa. Koira kuolasi ja kuolasi ja tassuaan siirtämättä napsasi ensimmäisen namin suuhunsa... :) Kävin antamassa toisen sille sitten ilman lisävaikeutusta ja jatkoimme makuuta. Iihkali oli ihana! Vähän väliä sen pää hiukan tutisi ja häntä heilui, mutta tassut ei liikkunut makuussa kertaakaan!

Paikkaistumisessa tassuttelua oli hiukan enemmän, mutta nyt se näytti liittyvän osin siihen, että koira oli superinnoissaan ja heilutteli häntäänsä vähän väliä. Tätä täytyy kotitreenata, mutta vaikka tassuissa olisi aina pientä eloa, ei sen väliä, kun koira on noin onnellinen!! Hullu elukka! Kuinka paikallaoloissa voi olla noin kivaa!?Jalka suussa

Varsinaisen ensimmäisen oman treenin aluksi palkkasin Ihkua saalispalkalla antamatta lelua sille kuin vasta kolmannella saalistuksella. Teemana oli makaamisen asenne mun peruutellessani pois. Ja jehna kuinka hienosti nämä onnistuivatkaan! Koira meni supernopeasti maahan ja kyttäsi mua silmä kovana kaikesta häiriöstä huolimatta. Viimeisellä pääsin reilun 20 askeleen päähän, jossa palkkaus vasemmalta sivulta.

Pienen tauon jälkeen otin tolpankiertoa ja luoksetulon pysäytyksiä. Ihku lähti ihan sutena kiertämään tolppaa ja ensimmäisen pysäytyksen vahvistin suorapallolla. Seuraava pysäys käsimerkillä oli lähestulkoon täydellinen. Vauhti oli kova ja pysäys 1,5 lyhyen laukka-askeleen jälkeen neljälle tassulle (Marika katsoi sivusta). Tämän jälkeen vielä uusi pysäys, josta kutsu luokse. Tämä jälkimmäinenkin stoppi oli hyvä, mutta ei niin hieno kuin ensimmäinen. Eli nyt haetaan tekniikkaa ja vahvistellaan sitä paljoilla suorapalloilla. Loppuun vielä luoksarista maahanmenoyritelmä, mutta Ihku oli jo ihan poikki ja lähti kiertämäänkin tolppaa ihan hyytyneenä ja maahanmeno valui varmaan 5m suoraan eteeni. Höpöläinen! Palkkasin kuitenkin, sillä vaatimus oli kohtuuton...

Tässä vaiheessa Ihku pääsi autoon tauolle ja tovin kuluttua vielä ruutu, kaket & hyppy. Jurri vonkui maneesin seinässä ja aiheutti melkoista häiriötä, mutta tästä huolimatta Ihku suoriutui hyvin. Alkuun maahanmenon vahvistuksia läheltä, sitten ruutuun lätkälle, josta eka kerralla palkka heti seisomisesta. Tokalla lähdin juoksemaan koiran mukana, jotta saisin ajoitettua pallonheiton paremmin maahanmenoon, mutta se häiritsi Ihkua niin, ettei maahanmenoa tapahtunut lainkaan ja jouduimme uusimaan tämän. Uusinta ok, mutta Ihku pysähtyi eka käskyllä ja meni vasta sitten maahan. Täytyy siis vahvistella maahanmenoreaktiota vielä ennen kuin ahneena yhdistelee sitä tuohon ruutuun menoon.... Olen hiukan kärsimätön!

Kakeissa 18 askeleen etäisyys, man - istu -up. Ensimmäisellä kerralla epävarmuutta upissa, mutta toinen oli tosi hieno! Tästä makkaraa kauhea läjä palkaksi. Ihan lopuksi otin vielä hyppynoudon käskytyksellä wubban avulla ja se oli hieno!

Kiitos Marika treeniseurasta! Kyllä taas oli kivaa!