Damn! Käytiin keskiviikkona Sarin kanssa treenailemassa ja Ihku oli aivan koomassa uudessa paikassa... Treenistä tuli aikamoista hammastenkiristelyä, mutta työllä ja tuskalla sain koiran kuitenkin leikkimään.

Olen lueskellut Maria Hagströmiä ja sieltä löytyi kyllä suoraan meille kirjoitettu kappale sivulta 102! Auhhh! Tuskallinen totuus. Mutta saman olen tiennyt ja samaa on Sari mulle yrittänyt sanoa... Moottorin täytyy toimia, millään muulla ei ole väliä. Ja avain tähän on tarpeeksi motivoiva palkitseminen, toisaalta, sitten myöhemin, kun koira on oppinut, palkinnon poislaitto ja jäähy, jos koira niin valitsee.

Perjantaina kävimme Tamskin tallilla treenailemassa ja olin suunnitellut taas perusteelliset treenit. Lähinnä leikkimistä, kisamaista aloitusta ja hieman liikkeestä maahanmenoja. Keskittyminen kuitenkin leikkimisessä ja kyllä se toimi! Ihku oli hieno!

Perjantaiehtoolla käytiin Ihkun kanssa juoksulenkillä ja lenkki oli aikamoista katastrofia koirakohtaamisten suhteen! Huh! Kiehuin vielä kotio tullessakin... Eli namiohitus on ainoa mikä toimii, kaikessa muussa aggre ajaa niin ohi, että ainakaan mä en kestä sellaista. Nytkin jouduin kopsauttaan kengällä pois vapaana liihottaneen jack russelin pennun... vaikka penne oli narttu, Ihku oli aivan valmis teilaan sen, koska tilanne kävi sille ylivoimaiseksi... Jep. Kamalaa oli, yritän unohtaa...

Lauantaina kävimme Lempäälässä katsomassa Mariaa & Rokkia ja Marjaa & Lucaa agilidoissa. Veljekset nappasivat 0-radat ensimmäiseltä, toista en jäänyt enää katsomaan. Välissä treenasin Ihkua ja huomasin, että treeniä todela tarvitaan. Leikkiminen oli kateissa... edes geelipallo ei kelvannut! Mutta namit kyllä. Koska kaikki treenaamiseni perustuu kuitenkin leikkimiseen, keskityin siihen. Onnistuinkin innostamaan Ihkun kolmesti lyhyeen pelloleikkiin vinkupallolla ja geelarilla. Viimeinen onnistui jo lähellä piha-aluetta, vaikka hankalaa oli. Kiitos Maarit avusta!

Jeps. Työtä riittää, mutta nyt on sentän selvillä mitä teen! Eli treenit muodostetaan leikistä - treenistä - ja taas leikistä! Ilmaisia nameja ei ole, Ihku saa tarjota jotain kaikesta! Ohitustilanteet tiukalla namituksella, jotta kaikkien hermo kestää! Paljon kisapaikkojen kiertämistä, jotta koira tottuu häiriöihin. Näissä etäisyyden kasvatus, jotta leikkiminen onnistuu, hiljalleen sitten välimatkan lyhentäminen.