Aila innostui ja lähti Lippen kanssa agiliitään samalle tunnille. Kivaa!

Nyt olin suunnitellut treenin ja Ihku jaksoikin huomattavasti paremmin. Lisäksi estin maan haistelut heti alkuunsa ja niinpä koira unohti tuoksut eikä edes lopussa ruvenut nussutteleen, vaikka olikin aikas poikki kaiken harkkaamisen jälkeen. Lippe karkasi meidän luokse pari kertaa ja noissa tilanteissa Ihku oli varsin kärtty - se jopa naksautti kertaalleen Lipsun tullessa liian lähelle!

Treenasimme hyppyjä 35 ja 45 cm korkeudella ja nämä sujuivat hienosti. Ei edes yritystä alituksista. Pääsimme tilanteeseen, että pystyin kuljettamaan koiran 3 esteen suoran yli molemmilta puolin ja myös lähettämään sen eteenpäin lätkälle, joka oli suoran lopussa. Pituuttakin harjoittelimme hiukan ilman sen kummempaa.

Renkaalle ohjasin Ihkua myös molemmilta puolin mini- ja medi-korkeuksilta. Eikä yhtään virhettä!

Otin kertaalleen A:n, mutta koira lentää yli kontaktien, eli nyt keskitymme kontaktiharjoitteluun ennen seuraavaa A:n ylitystä. Ja kontaktitreeni sujuikin hienosti! Pääsin tilanteeseen, jossa kutsuin Ihkua itseäni kohden harjoituspuomin päältä ja se syöksyi alas niin, että etutassut iskivät lätkälle ja takaset jäivät puomille. Siedätin sitten sivuilla oloa tähän asentoon, mutta sivulta vauhdilla meneminen ei vielä onnistu.

Putket sujuivat nyt loistavasti edelliskerran arkailuihin verrattuna. Ipana meni jopa kahden peräkkäisen putken läpi väliohjauksella!

Ja kepit alkavat varmaan jo sujua nekin. Annoin Ihkun tarjota pään viemistä kepin taa ja naksautin aina tästä ja palkkasin luotani. Tätäkin molemmilta puolin yhtä paljon. Ehkä pääsemme ensi kerralla jo pari keppiä kerrallaan ilman välinaksausta...?!

Kyllä olikin hauskaa!