Perjantaina kävimme Marikan kanssa Pirkkalassa treenailemassa ja Ihku teki totaalistopin metallinoudon suhteen, vaikka juuri hetkeä aiemmin se oli hienosti tarjoillut kapulan nostoa. Laitoin koiran jäähylle ja otin kotvan kuluttua uudestaan, mutta aivan sama tilanne. Ihku ei voinut nostaa kapulaa. Pienellä hetsauksella se pystyi ainoastaan pyörittämään kapulaan tassuillaan.

Ja sitten tajusin jotenkin, että tän asian täytyy olla hiekkapohjan ja metallikapulan yhteisvaikutusta. Menin sivuun nurmelle, jolla otinkin alunperin tarjoamisia ja siellä Ihku kykeni nostamaan kapulaa! Hieman se oli toki epävarma aiempien epäonnistumisten takia, mutta toiminta oli ihan erilaista kuin hiekkakentällä. Ääniherkkyyttä tai jotain? Epäonnistuminen ja arkuus hiekalla voi liittyä myös Ihkun mystisesti pentuna katkenneeseen kulmahampaaseen... Sama sen väliä, mutta nyt rupean hiljalleen siedättämään erilaisia alustoja metallinoutoon ja jatkamme tarjoamisen vahvistamista ja asenteen ylläpitoa!

Jatkoin treenit loppuun suurinpiirtein aiempia suunnitelmia vastaten. Luoksetulon alussa hiukan epävarmuutta, joten vahvistin lähtöä ja kun tämä sujui sujui kaikki muukin ihan kohtuudella. Hyvä Ihku!