Olimme pari viikkoa lomalla Singaporessa ja Balilla. Ursula oli vanhemmillani kotihoidossa, Elvis oli siskolla ja Iihkali vietti laatuaikaa Parolassa Etelä-Hämeen eläinhoitolassa. Kaikilla siis lomaa oikein kerrakseen!

Ulda on vanhentunut taas asteen lisää. Se on hiljainen ja suloinen, niin kovin vaatimaton, mutta vaikuttaa kuitenkin onnelliselta. Liikkuminen sujuu hyvin, mutta askel pompottaa hieman ja tassu painaa niin että toinen jää jälkeen...

Elvis on ennallaan. Se on kissa ja sen vuoksi minusta hieman ärsyttävä... Mutta oikeasti ihan jees. Olen naksutellut sille ruokailujen yhteydessä ja on hauska huomata, kuinka se etenee. Sen kanssa on myös edettävä, jos haluaa toimintaan variaatiota. Se siis oppii jossain määrin nopeammin kuin koirat... tai ainakaan se ei helpolla varioi, jos saa samasta tpoiminnasta vahvistusta pari kertaa. Mutta kissan ilme on hauska... Se ei ole innoissaan kuten koirat, vaan se siristää silmiään ja tujottaa tuimasti, jotta mitä helvettiä... mikä tää tällainen peli on...? Mutta, kun vain tuijottamalla ruokaa ei heru, alkaa toimintaakin ilmaantua. ;)

Ja Ihku sitten... Se on täynnä energiaa!!! Loikkii ja poukkii ja alustavissa tottistreeneissä se on ollut täynnä tulta ja tappuraa! Seuraamisessa lievää edistämistä, mutta koska asenne on oikea, yritän korjata tätä vain palkan suunnalla. Intensiteetti on kuitenkin huikea. Ja näemmä koiraa osaa, vaikka meinaakin keulia - kaket ja tunnari sujuvat, vaikka silmät pyörivät päässä. Pohjatyöt on siis tehty tarpeeksi vahvoiksi. Nyt kun saisin vedettyä kaiken kasaan ja pidettyä ton asenteen, niin avot! Viimeistään alkuvuodesta voittajaluokan korkkaus.

Eilen tein myös n. 580 askeleen jäljen mullalle ja Ihku oli loistava! Sillä oli hirveä kiire, mutta työstö oli kuitenkin tarkkaa ja esineilmaisut sairaan nopeat ja varmat. Jälki oli n:o 392. Vielä muutama ja 400 jäljen rajapyykki on ylitetty. Se olkoon nyt syksyn tavoitteena. Yritän jäljestää mullalla nyt mahdollisimman paljon, sikäli kuin valoa ja aikaa riittää. Tämä työ auttaa kuitenkin ensi kevättä ja lyhentää talven taukoa, joka on joka tapauksessa pitkä.

Ihanaa, kun on ihania eläimiä, joiden kanssa touhuta. Ehkä hieman outoa, mutta niin antoisaa!