Treenejä ei ole unohdettu, vaikka näin joulukiireiden alla olenkin jättänyt tavoitteellista funtsaamista vähemmälle... ;) Olen lenkitellyt koiria ja treenailu on hoidettu pääosin siinä sivussa lasten leikkikenttien kupeessa. Toki viikonloppuna oli SDP- ja maneesitreenit.

Itse asiassa mulla tuli viikonloppuna viivästetty masennuskohtaus johtuen epäonnistuneesta kokeesta... Niisk! Olin jo maani myydä ja lahjoittamassa koiran vähemmistöille, mutta Sari tsemppas mua taas maanantaina, kun kävimme Tamskin tallilla reenuuttamassa ja niin se aurinko alkoi paistaa taas risukasaan. Päivä kerrallaan ja matkasta nauttien... ;)

Tässä vajaan parin viikon aikana Ihku on oppinut merkin aika hienosti ja myös ohjatun lätkille menosta on vahvasti hajua. Toki koira on vielä epävarma ja meinaa jumittua merkille ja toisinaan se sinkoilee suoraan lätkille. Asenne on kuitenkin kohdillaan ja se on pääasia.

Luoksetulon maahanmenon perustyöstäminen on myös kuvioissa. Teen sitä ihan lyhyeltä matkalta ja käytän käsimerkkiä vielä apuna, jotta saan nopeutettua pysäystä. Ihkuhan osaa tän ketjussa luoksetulon stopin jälkeen, mutta erillisenä liikkeenä koira on ihan kuutamolla ja matka venyy. Täytyy siis työstää taas perusteita, sillä en usko, että ketju pysyy vakiona loputomiin, jos koira ei oikeasti osaa sen kaikkia osa-aluita.

Zeta ja seuraamiset menevät kivasti pihatreeneissä. Ruutu ja noudot ovat olleet lähinnä sisätreeniaiheina, sillä liukas ja luminen maa on vähentänyt mun treenihaluja niiden suhteen ja kaikenlisäksi tarvitsen apuja sekä ruudussa että tunnarissa. Ruutun evl-tapaan sujuu, jos lähetän Ihkun ilman merkkiä. Merkin kanssa koira käy epävarmaksi eikä meinaa irrota merkiltä millään ellei avustaja sitä hieman rohkaise. Pupu. Se on niin herkkis, jos asiat ei ole täysin tuttuja!

Mutta huomenna on joulu ja maa näyttää ainakin toistaiseksi ihanan valkoiselta! aion nauttia siitä niin kauan kuin sitä kestää! Ja huom! Tänään päivä on jo hitusen pidempi kuin eilen! Elämä on siis toivoa täynnä!

Hyvää joulua kaikelle kansalle ja eläinkunnalle!