Kääk! Ei ole helppoa, kun ei vain keksi, kuinka saisi koiran ymmärtämään, mitä ajaa takaa. Onneksi Sarilta tuli hyviä vihjeitä asian tiimoilta. Näin se on, että kokenut ulkopuolinen silmä on ensiarvoisen tärkeää! Kiitos Sari!

Eli ongelmana ohjattu, joss Ihku jumittaa merkin taakse eikä kykene lähtemään siitä lätkille. Se ressu vain teputtaa ja korjaa asemaansa suhteessa merkkiin ja on ilmiselvästi ahdistunut, kun mikään ei kelpaa!

Nyt toimintasuunnitelma menee niin, että treenaan lätkiä erikseen ja vastaavasti ruutuun lähetystä erikseen ilman liimaavaa merkkiä. Ja merkkiä yritän opettaa niin, että koira oikeasti pysähtyisi heti up-käskyllä eikä teputtaisi yhtään. Tässä taustalla on toki vanha ongelma sen suhteen, että Ihku luulee, että up-käskyllä täytyy siirtää kaikkia tassuja ihan vähän. Se ei ymmärrä, että jos se jo seisoo, tämän aseman pitäminen on se mitä haen... Täytyy siis vain itse olla nopeampi palkkauksessa ja tässä voisi naksusta olla taas ihan konkreettisesti hyötyä. Sillä merkkaus on kuitenkin niin hirveän paljon nopeampaa kuin suullisella merkillä.

No. Nyt asennetta vain.... hiukan se on hankalaa, kun kuukausi on valunut hukkaan ilman etenemistä... mutta ehkä tämä taas tästä. Kaikkea ei vain aina keksi itse!