Alkuviikon käytin hutilointiin, mutta eilen ehdin istua alas ja miettiä hieman tavoitteitani koirankoulutussaralla. Listasin pitkät listat, mitä tarvitsee parantaa jäljellä ja mitä tottiksessa. Listasin sitten vielä erikseen kolme tärkeintä asiaa tottiksen perustreenin ja osatreenin suhteen.

Perustreenissä mun täytyy vahvistaa koiran sitoutumista ja motivaatiota. Tähän käytän mm. kahden pallon leikkiä ja Ta i -harjoituksia. Perustreeniin valitsin lisäksi virhesanan opettamisen eli "Auts!" on nyt sellainen. Osatreenissä koin tärkeimmäksi kontaktin, seuraamisen paikan ja merkin opettamisen ja näitä lähdinkin työstämään perustreenin ohessa.

Jo toisen harjoitteluvuorokauden kohdalla olen saanut parannettua koiran mukana oloa. Myös motivaatiotaso näyttää nousseen. Kontakti- ja seuruuharjoitukset ovat edenneet niin, että tänä aamuna jätin ne jo pois harjoituksesta ja määritin merkin lisäksi tärkeimmiksi asioiksi perusasennon tarjoamisen ja nopean perusasennosta maahanmenon. Näinhän se homma etenee. Aamuharkassa nuo "uudet" asiat sujuivat aika kivasti, mutta molempia voi vielä vahvistaa ainakin tänään päivätreenissä.

Merkkitreeni onkin sitten ollut vaikeampaa. Toisaalta olen voinut harjoitella "Auts!"-leikkiä sen ohessa, mutta koska olen vaatinut koiralta liian vaikeita ja historiaa vaikeuksista on kertynyt, ei homma ole edennyt... muuta kuin mun ajatuksissani. "Auts"-leikki alkaa kuitenkin sujua eikä koira ole litistynyt siitä, vaan ehkä jopa päinvastoin! :) Nyt aamu-uurastuksella löysin mahdollisen avaimen merkkihässäkkään; Aluksi vahvistan merkin taa menoa namilla ja kun tämä sujuu, eli koira tarjoaa asiaa nopeasti, siirryn leikitykseen ja annan Ihkun tarjota merkin taa menoa leikin välissä.

Kaikista hienointa on havaita, että homma oikeasti etenee, jos analysoin treenin joka kerran jälkeen ja menen eteenpäin niissä harjoituksissa, jotka jo sujuvat! Vielä kun saisi yhdistettyä kokonaisuustreenin tähän osatreeniin, niin hyvä tulee. Mutta jahka pääsen töistä, menen testaamaan sitäkin!!!