Lauantaina olimme Helsingissä kuuntelemassa Faktaa Koirasta -seminaaria. Luennoitsijoina toimivat Sanni Somppi, David Appleby ja Tuire Kaimio. Loistava päivä kaikkinensa. Suurkiitokset järjestäville tahoille eli Suomen Eläintenkouluttajat ry:lle http://www.elaintenkouluttajat.com/ ja Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskukselle http://www.vetmed.helsinki.fi/hyvinvointikeskus.

Sanni Sompin luento käsitteli tutkittua tietoa koiran kognitiosta ja tämä olikin hyvin hyvin mielenkiintoista kuultavaa. Mm. ero rotujen välisten erojen huomioiminen sai aivan uutta perspektiiviä.
David Applebyn luento oli vain niin LOISTAVA! Yksinkertaisia asioita vastaehdollistamisesta, siedättämisestä, koiran sisäisen arvotuksen vaikutuksesta sen käytökseen ja perusteita koiraongelmien ratkomiseen. Suorastaan ihanaa!
Tuire Kaimio puhui ennen kaikkea pentujen yleiskoulutuksesta ja siedätyksestä maailmaan. Tajusin samalla, kuinka olen osin itse aiheuttanut Ihkun huonon käsiteltävyyden. Karua, mutta näin se on. Onneksi luennoilta sain myös monia vahvistuksia, kuinka korjata jo tehtyä virhettä.

Innostuneena ilmottauduin lauantai-iltana myös Steve Whiten ensi viikonloppuna järjestettävään aggressio- ja ongelmakoirakoulutukseen. Sain jopa koirapaikan, joten nyt katsotaan silmästä silmään, kuinka homma etenee. Uskon, että mulla on jo paljon tietoa aiheesta, mutta omien ajoitusten ja käytännön tekeminen on kuitenkin aina hieman eri asia kuin vain teorian hallitseminen.

Jep. Näillä nyt mennään.