Aamulenkillä Iippana oli tiukasti narussa. Se on osoittanut suurta itsellisyyttä aloittamalla karkailut. Aamulenkeillä sellaiseen ei ole aikaa ja autojen takia myös riski on liian suuri. Niinpä penne oli kiinni. Samalla saimme kuitenkin harjoitella narupallolla leikkiä, mikä onnistuikin hyvin, kun Ihku ei päässyt hihnan takia saaliinsa kanssa omille teilleen, ja näin saatoin antaa sen voittaa sujuvasti useita kertoja peräkkäin.

Aamuruoalla Ihku harjoitteli seisomisesta istumista. Alkuun istuin sohvalla, mutta viiden onnistuneen toiston jälkeen naksuttelin saman seisaalta ja ruoan penne sai pienen paikkaistumisen jälkeen. Päiväruoalla naksuteltiin maasta istumista ja aloiteltiin myös istumisesta seisominen, jota jatkettiin illallakin. Ruoka paikalla seisomisesta. Hyvin pensku alkaa oppia!

Päivälenkin yhteydessä kävimme leikkimässä kahdella narupallolla ja lisäksi fresbeellä. Alkuun Ihku omi vain toisen narupallon, mutta hetken yrittämisen jälkeen saalistus aktivoitui, ja se syöksähteli aina uuden pallon perään. Fresbeen perään lähtee todella innoissaan, mutta palauttaminen ei yllätys yllätys onnistu. Muutaman kerran sain penskun lähtemään kuitenkin itseäni kohti fresbee suussa, kun peruuttelin sopivasti. No, tämä homma varmaan kehittyy ajan kanssa. Samanlainenhan Uldakin oli pienenä. Merkittävimpänä erona tässä leikkihommassa taitaa olla se, että Ihku todella omii lelut itselleen, ja jatkaa ja jatkaa niillä pelaamista vaikka kuinka kauan. Uldahan kyyllääntyy leluihin tosi nopeasti voitettuaan ne itselleen.

Uuppis-pökölle naksuttelin merkille menosta. Kehuin sitä ylitsevuotavasti jos haukkui mennessään, mutta en naksauttanut enkä antanut namia. Tästä seurasi korjaus, eli Ulda kiiruhti hyvällä mielellä uudelleen merkille, mutta ääneti. Siitä sitten naksu ja myös namit kehun lisäksi. Näin jatkan! tekeehän se haukkuessaankin suurimman osan liikkeestä oikein. Jos tuossa osoitan tyytymättömyyttä, menee paljon metsään, sillä eihän koira voi silloin tietää, että kaikki muu oli oikein paitsi mölyäminen! Tein samaa myös noutokapulan kanssa, ja hyvin sujui! :)